Au trecut ani buni de când compania Apple nu a introdus pe piață o tastatură sau un maus nou și probabil că mulți dintre cei care folosesc un Mac împreună cu una dintre existentele tastaturi, mausuri sau trackpaduri Apple sunt te acord că acestea sunt cam învechite și au unele probleme chiar deranjante. Ei bine, dacă ești de părere că ar fi cazul ca Apple să actualizeze perifericele ori dacă îți dorești să cumperi acum ori în viitorul apropriat o tastatură sau un maus/trackpad, atunci avem o veste foarte bună pentru tine. Apple a anunțat marți după-amiaza, alături de noile, și lansarea a unei noi game de accesorii wireless, care include acum Magic Keyboad, Magic Mouse 2 și Magic Trackpad 2.

Toate accesoriile „Magic” au fost redesenate pentru a fi mai comode decât oricând și au în sfârșit baterii reîncărcabile integrate care elimină complet necesitatea unor baterii consumabile. În plus, noul Magic Trackpad 2 a primit tehnologia Force Touch, care era, până acum, inclusă numai în trackpadurile ultimelor modele de MacBook și MacBook Pro cu ecran Retina.

Designul este probabil unul dintre primele aspecte pe care utilizatorii le vor sesiza mai ales la noile Magic Keyboard și Magic Trackpad. Compania Apple a redus semnificativ grosimea acestora prin eliminarea suportului cilindric prezent la modelele anterioare pentru a adăposti bateriile. Desigur, acest lucru nu înseamnă că tastatura sau trackpadul vor sta de acum perfect orizontal pe birou, o înclinație fiind dată de către designerii Apple pentru a le face comode la utilizare. În ceea ce privește mausul, acesta are aceeași suprafață din sticlă și un design asemănător modelului anterior, însă este sensibil mai lung, mai subțire și mai ușor decât până acum, dedesubt putând fi observate mai multe modificări comparativ cu mausul anterior.Captură de ecran din 2015.10.14 la 12.43.32

În principal, modificările de design ale noilor accesorii „Magic” au fost posibile grație bateriei lithium-ion reîncărcabile ce a fost integrată în toate cele trei noi accesorii, aceasta eliminând necesitatea unor baterii de tip AA sau a oricăror alte baterii compatibile, baterii care i-au supărat pe utilizatori din cauza duratei de viață relativ mici și nevoiei de a le schimba periodic cu altele. Noua baterie reîncărcabilă integrată în noile tastaturi, mausuri și trackpaduri Apple se alimentează printr-un port Lightning (la fel ca și un iPhone sau iPad), o încărcare completă fiind realizată în aproximativ două ore – foarte puțin dacă ținem cont că ea oferă o lună sau mai mult de utilizare. De asemenea, noile periferice ale companiei americane acceptă și o alimentare rapidă, care se va oferi pentru 2 minute de alimentare, de exemplu, 9 ore de utilizare.

Evident, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 și Magic Trackpad au rămas wireless, conectându-se la Mac-uri sau alte computere prin tehnologia Bluetooth. Conexiunea fiabilă și securizată între un Mac și un accesoriu Apple persistă și la o distanță de până la 9 metri între ele, iar grație standardului Bluetooth modern folosit consumul de energie este unul redus, crescându-se astfel autonomia bateriei.

Vorbind despre noutățile pe care fiecare accesoriu în parte le aduce, Magic Keyboard oferă o stabilitate crescută și un profil mai subțire, care aduce mai multă comoditate și precizie cu apăsarea fiecărei taste. Potrivit Apple, stabilitatea tastelor a fost crescută cu 33 de procente grație includerii mecanismului de tip foarfecă (ce a fost folosit și la tastatura din noul MacBook cu ecran Retina de 12 inchi), ce face ca tastele să nu se miște în funcție de punctul în care tu le apeși. De asemenea, este important de menționat că și șablonul tastelor a fost ușor modificat, iar pe lângă noul font San Francisco folosit de Apple, putem observa unele modificări în ce privește zona de săgeți, tasta Return și chiar tastele din zona superioară. Practic, acum tastatura wireless a Apple este aproape identică, cu cea de pe MacBook-uri (chiar identică, cu ce a de pe MacBook cu ecran Retina de 12 inchi).

Dată fiind eliminarea bateriilor consumabile, Magic Mouse 2 are o nouă structură internă ce include mai puține părți mobile. Acum construcția lui este mai solidă, masa mai mică, iar talpa mai bine optimizată pentru a aluneca pe orice suprafață, fără a opune atât de multă rezistență. Desigur, Magic Mouse 2 a rămas cu o suprafață Multi Touch ce permite efectuarea diferitor gesturi în OS X cu scopul ca tu să te bucuri de o navigare mai rapidă și productivitate mai mare.

Magic Trackpad 2 se bucură și el de câteva modificări chiar mai importante decât în cazul mausului. Având o suprafață de sticlă dintr-un capăt în altul, cu 29 de procente mai mare decât modelul anterior, noul trackpad le va permite utilizatorilor să facă, clic oriunde doresc pe aceasta. În plus, coroborând suprafața mai mare cu profilul mai subțire, vom observa că derularea și glisarea prin conținut se va face mai confortabil decât oricând. Iar în cazul în care vă întrebați cum este posibil să faci clic oriunde pe suprafața trackpadului, ei bine trebuie să știți că acest lucru se datorează tehnologiei Force Touch care îți oferă sensația de clic, chiar dacă suprafața apăsată nu se mișcă pentru a face clicul tradițional. Mai mult, tehnologia Force Touch aduce senzori de forță care, la fel ca și pe MacBook-urile noi, detectează cât de multă forță aplici pe suprafața trackpadului pentru a ajuta OS X să acționeze în consecință (de exemplu, în cazul în care apeși mai puternic pe un link sau pe pictograma unei fotografii, vei deschide o previzualizare a paginii web/acelei fotografii, în timp ce dacă atingi o vei deschide complet).

Prețul noilor accesorii este similar versiunilor precedente, 119 € costând Magic Keyboard, 149 € Magic Trackpad 2 și 89 € Magic Mouse 2. Acestea sunt disponibile în magazinele Apple și vor ajunge în România la partenerii companiei americane în zilele care urmează.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.