Compania Apple a lansat miercuri seară versiunea finală de iOS 9.1 pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch, ea fiind deci disponibilă pentru descărcare și instalare pe dispozitivele eligibile.

Compania Apple a lansat miercuri seara iOS 9.1, aceasta fiind prima actualizare majoră pe care iOS 9 o primește de la lansarea ce a avut loc la jumătatea lunii trecute. Versiunea finală de iOS 9.1 vine după o perioadă de testare cu dezvoltatorii și utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta ce s-a întins pe mai bine de o lună, această actualizare fiind disponibilă în variantă beta încă dinainte ca versiunea publică de iOS 9 să fie lansată. În total, iOS 9.1 a primit cinci versiuni beta, care ne-au oferit ocazia de a vedea împreună caracteristicile noi și importante pe care le va aduce.

iOS 9.1 este disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone (4s sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), iPad mini (sau un model mai recent) și iPod touch (generația a 5-a sau orice model mai recent). Această actualizare este în egală măsură recomandată tuturor celor care au instalat pe un dispozitiv eligibil iOS 9, dat fiind faptul că include și corecturi pentru unele erori deranjante, dar și multiple îmbunătățiri.

Potrivit companiei Apple, această actualizare include noi funcționalități, îmbunătățiri și corecturi de probleme, printre care:

 • Live Photos detectează acum inteligent ridicarea sau coborârea iPhone-ului, astfel încât Live Photos să nu înregistreze automat mișcările respective
 • Peste 150 de noi caractere emoji, oferind compatibilitate completă pentru caracterele emoji Unicode 7.0 și 8.0
 • Stabilitate sporită, inclusiv pentru CarPlay, Muzică, Poze, Safari și Căutare
 • Performanțe sporite în cadrul interfeței multitasking cu utilizatorul
 • Corectează o problemă din cauza căreia aplicația Calendar putea să nu mai răspundă la comenzi în vizualizarea Lună
 • Corectează o problemă care împiedica lansarea Game Center pentru unii utilizatori
 • Rezolvă o problemă care determina aplicarea unui nivel de zoom asupra conținutului unor aplicații
 • Rezolvă o problemă care putea determina contorizarea incorectă a mesajelor de e-mail necitite pentru conturile de e-mail POP
 • Corectează o problemă care împiedica eliminarea contactelor recente din e-mailurile sau mesajele noi de către utilizatori
 • Corectează o problemă care împiedica afișarea unor mesaje în cadrul rezultatelor căutărilor din Mail
 • Rezolvă o problemă din cauza căreia în corpul unui mesaj audio rămânea o bară de culoare gri
 • Corectează o problemă care determina erori de activare la unii operatori
 • Corectează o problemă care împiedica actualizarea unor aplicații din App Store

După cum putem observa, printre cele mai importante noutăți introduse cu această versiune nouă de iOS se numără cele peste 150 de caractere emoji incluse, îmbunătățirea modului de funcționare a Live Photos (caracteristică a iPhone 6s și iPhone 6s Plus), include opțiunea de a afișa ori ascunde pozele contactelor în Mesaje, sporește stabilitatea mai multor aplicații și introduce compatibilitate cu a patra generație de Apple TV și noul iPad Pro (pe acesta din urmă dispozitiv, iOS 9.1 va veni preinstalat).

iOS 9.1 poate fi instalat acum de către toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch atât din Configurări>General>Actualizare software, cât și din aplicația iTunes de pe PC sau Mac. Mai multe detalii despre cum poți efectua actualizarea la iOS 9.1 sunt disponibile în tutorialul menționat mai jos:

Așadar, actualizarea iOS 9.1 este recomandată tuturor utilizatorilor ale căror dispozitive iPhone ori iPad sunt eligibile și mai ales acelora care au instalată o versiune anterioară de iOS 9 pe propriul dispozitiv – mai ales că sporește performanțele de ansamblu ale terminalelor.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.