Odată cu lansarea iOS 9.1 și a OS X 10.11.1 El Capitan pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad, respectiv Mac, compania Apple a publicat și o actualizare pentru platforma iCloud.com cu scopul de a include o nouă aplicație. Vorbim despre Găsire amici sau Găsire Prieteni (cei care au tradus-o nici acum nu s-au hotărât cum să-i spună), aceasta permițându-le utilizatorilor de iCloud să își localizeze prietenii cu iPhone, iPad ori iPod touch folosind un Mac sau PC conectat la Internet.

Aplicația Găsire amici este disponibilă de multă vreme pe iPhone și iPad, însă începând de anul acesta ea s-a bucurat de o atenție mai mare din partea celor de la Apple, fiind promovată la stadiul de aplicație preinstalată pe toate dispozitivele cu iOS 9. Mai mult, în OS X 10.11 El Capitan a fost inclus un widget Găsire amici pentru centrul de notificări, acesta afișând localizarea prietenilor la un clic distanță.

Captură de ecran din 2015.10.21 la 22.30.41Noua aplicație Găsire amici pentru web extinde disponibilitatea acestui serviciu și pe Windows sau versiunile anterioare de OS X, utilizatorii putând să îl acceseze urmând acest link și logându-se în propriul cont de iCloud. La fel ca și pe iPhone sau iPad, aplicația web va afișa pe hartă localizarea fiecărui prieten care a acceptat să își partajeze localizarea iPhone-ului sau iPad-ului cu tine, tu putând să vezi cine este în apropriere sau să urmărești pe unde umblă copiii tăi, de exemplu.

Cealaltă aplicație de localizare a Apple, Găsire iPhone, vizează numai dispozitivele proprii ale unui utilizator sau familii și este disponibilă inclusiv pe iCloud.com de câțiva ani.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.