Vorbind la conferința WSJDLive ce a avut loc la începutul acestei săptămâni, Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a anunțat și data exactă la care noul TV va fi pus în vânzare.

Dacă până acum, Apple ne anunțase doar că noul dispozitiv va fi disponibil în octombrie, mulțumită lui Cook știm că gigantul american va începe la finele săptămânii viitoare livrările de Apple TV către clienții care l-au comandat. În ceea ce privește comenzile, acestea vor fi posibile, potrivit directorului general al companiei Apple, începând de luni, 26 octombrie. Prin urmare, cei care comandă noul Apple TV 4 de pe 26 octombrie vor primi dispozitivul pe 30 octombrie. Din păcate însă Apple sau Tim Cook nu au specificat nimic în legătură cu țările în care va fi disponibil noul Apple TV 4 începând de săptămâna viitoare, însă România este foarte puțin probabil să se numere printre ele.

Apple TV generația a 4-a, despre care Cook a declarat în cadrul conferinței că este „fundația” pentru un nou tip de experiență cu utilizatorul, include un procesor Apple A8 și 32 sau 64 GB de stocare internă. De asemenea, micul dispozitiv include acum un magazin de aplicații complet, despre care Apple spune că va ajuta la modernizarea experienței „TV lineare” cu care majoritatea consumatorilor sunt obișnuiți de zeci de ani. În ceea ce privește telecomanda, noul dispozitiv vine cu o telecomandă Siri, care le va permite utilizatorilor să folosească Siri pentru o interacționare mai ușoară cu televizorul și găsirea rapidă de conținut video pe care să îl urmărească.

Prețul Apple TV 4 va porni de la 149 $ în SUA și va ajunge la 199 $, în cazul variantei cu 64 GB de stocare.

Separat de Apple TV, Cook a mai discutat la conferința WSJDLive despre vânzările Apple Watch, spunând că Apple a reușit să vândă multe unități în primul trimestru de disponibilitate, apoi chiar și mai multe în cel de-al doilea, preconizând că acest trimestru fiscal va stabili un nou record de vânzări. De asemenea, directorul general al Apple a anunțat că Apple Music are în prezent 6,5 milioane de abonați ce plătesc serviciul și încă 8,5 milioane care sunt în perioada de încercare a serviciului de muzică. Un alt subiect important ce a fost atins de gazda conferinței, printre multe altele, a fost și cel referitor la mașina Apple, Tim Cook evitând, evident, să vorbească prea mult despre ceea ce ar putea fi un proiect în lucru al companiei. El a admis însă faptul că partea software din orice mașină joacă mai nou un rol tot mai important, Apple dorindu-și să aducă experiența iPhone în mașini. Cât despre viitorul în care Apple ar putea lansa o mașină, așa cum se tot zvonește, Cook a declarat că „vom vedea ce vom face”.

Întregul interviu acordat de Cook celor de la WSJ poate fi urmărit aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.