Microsoft a lansat la sfârșitul acestei săptămâni o versiune timpurie a software-ului propriu „Windows Bridge”, care a fost creat pentru a permite dezvoltatorilor de software să porteze cu ușurință aplicații pentru iOS, Android și web pe platforma Windows.

În momentul de față, Windows Bridge pentru iOS este disponibil ca și un proiect de tip sursă-deschisă sub licența MIT și poate fi descărcat de pe GitHub. Cu Windows Bridge, dezvoltatorii iOS pot deja să testeze software-ul care le va permite să convertească aplicațiile pentru iOS construite pentru arhitecturile de procesor x86 și x64 într-un format care să permită rularea lor pe Windows 10 și Windows 8.1.

Conform descrierii celor de la Microsoft, Windows Bridge pentru iOS include patru componente pentru construirea aplicațiilor Windows folosind actualul limbaj de programare Objective-C: un compilator Objective-C, runtime Objective-C, anteturi și biblioteci API iOS și integrarea Visual Studio IDE.

Windows Bridge a fost anunțat de către Microsoft la conferința BUILD din luna aprilie a acestui an, conferință în cadrul căreia s-a demonstrat modul în care a fost posibilă convertirea unei aplicații pentru iPad într-una pentru Windows 10. Acest software al Microsoft ar putea duce la creșterea substanțială a numărului de aplicații, iar acesta este un lucru extrem de bun pentru gigantul din Redmond a cărei platformă pentru mobil a avut mereu probleme cu atragerea dezvoltatorilor.

Atât App Store, cât și Magazin Google Play au avut întotdeauna mult mai multe aplicații decât magazinele de aplicații Windows, așa că Microsoft speră ca prin noile instrumente introduse acum dezvoltatorii să fie încurajați să creeze mai multe aplicații pentru Windows. În luna iulie a acestui an erau 1,6 milioane de aplicații pe Google Play, 1,5 milioane pe App Store și numai 340.000 pe Windows Phone Store.

Versiunea finală de Windows Bridge pentru iOS va fi lansată în toamnă. Windows Bridge pentru aplicațiile web este disponibilă încă de la lansarea Windows 10, în timp ce Windows Bridge pen tru Android este disponibil ca și o previzualizare tehnică pe bază de invitație, momentan.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.