Iată cum va îmbunătăți experiența ecranul cu Force Touch al iPhone 6s

0
1167

Nu foarte mult timp ne mai desparte de momentul în care iPhone 6s și 6s Plus vor fi prezentate și lansate de către Apple, iar zvonurile apărute până în momentul de față nu au făcut nimic altceva decât să ne confirme că noile modele de iPhone vor include, printre altele, un ecran cu tehnologia Force Touch. Această nouă tehnologie Apple va permite dispozitivelor iPhone 6s să distingă o atingere ușoară de o apăsare mai puternică, activând în iOS o serie de gesturi noi, care vor îmbunătăți experiența de utilizare.

Force Touch a fost inclus de către Apple deja în Apple Watch și trackpadurile celor mai recente modele de MacBook și MacBook Pro cu ecran Retina, aducând o nouă dimensiune în sistemele de operare watchOS și OS X. Pe Apple Watch, spre exemplu, Force Touch este utilizat în interiorul aplicațiilor pentru a oferi utilizatorilor acces la diferite configurări, iar pe MacBook-uri el permite efectuarea mai rapidă a unor acțiuni, cum ar fi previzualizarea de linkuri în Safari sau stabilirea vitezei cu care se derulează pe repede înainte videoclipurile rulate în diferite aplicații. Ei bine, odată ce această componentă va fi inclusă și în iPhone, ea va aduce o nouă dimensiune și în sistemul de operare iOS, care va putea recunoaște noi gesturi și permite utilizatorilor să acceseze mai rapid anumite configurări, meniuri și nu numai.

Force Touch pe iPhone urmează să funcționeze într-o manieră similară cu modul în care funcționează deja pe dispozitivele Apple ce dispun de această tehnologie, cu toate că unele diferențe între modul în care iOS va interpreta apăsările și modul în care celelalte sisteme de operare le interpretează vor exista, scriu cei de la 9to5Mac. Potrivit unor surse din cadrul Apple citate de aceștia, Force Touch de pe iPhone va fi utilizat în principal ca și „scurtătură” pentru efectuarea unor acțiuni, urmând a permite deci utilizatorilor să efectueze unele sarcini mult mai rapid.

În aplicația Hărți, spre exemplu, Force Touch le va permite utilizatorilor să apese mai puternic pe un punct de interes pentru a obține de îndată itinerarii pas cu pas către acel loc, iar în aplicația Muzică un astfel de gest va aduce meniul contextual ce permite salvarea unei melodii într-o listă de redare. Force Touch va fi recunoscut chiar și pe ecranul principal, unde o apăsare puternică ar putea să le permită utilizatorilor să deschidă o aplicație într-o anumită secțiune – de exemplu, aplicația Telefon, direct la Mesagerie.

Prin urmare, Force Touch nu va fi o caracteristică a iPhone 6s care să schimbe complet modul în care utilizatorii își vor folosi terminalele, însă va fi o modalitate de îmbunătățire a experienței de utilizare și reducere a timpului alocat de către utilizatori pentru a localiza meniurile sau diferite alte butoane ce permit efectuarea unor acțiuni.

Împreună cu Force Touch, iPhone 6s și iPhone 6s Plus urmează să vină cu un procesor Apple A9 cu 2 GB de RAM, o cameră de 12 megapixeli, Touch ID îmbunătățit, o carcasă construită dintr-un aluminiu mai rezistent și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.