iPod touch 6 a fost desfăcut – are o baterie mai mare și este mai rapid decât modelul anterior

0
467

Săptămâna aceasta Apple a pus la vânzare o nouă generație de iPod touch, care ar trebui să fie mai rapidă și mai eficientă decât iPod touch generația 5. Pentru a vedea cu exactitate ce ascunde la interior, cei de la iFixit au desfăcut noul dispozitiv în bucăți și fotografiat fiecare componentă a sa.

Dacă la exterior noul iPod touch 6 nu aduce mai nimic nou comparativ cu generația precedentă, la interior acesta are o baterie lithium-ion cu o capacitate puțin mai mare – de 1.043 mAh, dar și un procesor Apple A8 cu 1 GB de RAM. Prin comparație, iPod touch 5 avea o baterie de 1.030 mAh și un procesor Apple A5 cu 512 MB de RAM.

Alături de baterie, componentele fotografiate de iFixit relevă faptul că iPod touch are un cip Apple A8 cu coprocesor de mișcare M8 (NXP Semiconductors LPC18B1UK ARM Cortex-M3 Microcontroller), memorie flash NAND Toshiba, giroscop cu 6 axe InvenSense MP67B și accelerometru, precum și noi module Bluetooth, Wi-Fi, noi controlere și nu numai. La modulul Bluetooth s-a observat o noutate importantă: iPod touch 6 folosește specificația Bluetooth 4.1, fiind primul dispozitiv iOS în care Apple a implementat-o. Aceasta este mai stabilă, interferează mai puțin cu benzile 4G, administrează mai bine consumul de energie și oferă transfer de date îmbunătățit, comparativ cu specificația 4.0 (inclusă și în iPhone 6 / 6 Plus).

Acest model de iPod touch a obținut un scor iFixit de reparabilitate relativ mic – 4, în condițiile în care zece este cel mai bun scor și înseamnă că produsul poate fi reparat cu ușurință. Motivele pentru care scorul acesta este așa de mic sunt unele componente care sunt lipite între ele, faptul că dispozitivul nu are șuruburi exterioare, iar lițele sunt destul de dificil de eliminat. Ca de obicei, iFixit a publicat și un ghid pas cu pas de desfacere a noului iPod touch, însă nu ar fi recomandat să se încerce repararea lui de către persoane neautorizate.

ipodtouchgeekbench

Separat de iPod-ul desfăcut de iFixit, pe Internet au început să apară și primele teste de viteză făcute pe acest model de iPod touch, ele confirmând fără doar și poate că actuala generație este mult, mult mai rapidă decât precedentele modele. Aceste teste de viteză confirmă existența cipului Apple A8 tactat la 1,1 GHz (o frecvență mai scăzută comparativ cu cea la care este tactat cipul Apple A8 din iPhone 6 – 1,3 GHz). Acest cip ajută iPod-ul să obțină un scor Geekbench 3 pe un singur nucleu de 1379 puncte, iar pe nuclee multiple de 2440 puncte. Acest scor este de aproximativ 6 ori mai bun decât cel obținut de iPod touch 5 și al său cip Apple A5 – 215 puncte, respectiv 410 puncte.

Așadar, dacă la exterior iPod touch 5 și iPod touch 6 sunt aproape identice, la interior lucrurile s-au schimbat radical, cel mai nou model de iPod touch fiind mult, mult mai rapid decât cel lansat în urmă cu aproape patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.