După ce mai devreme ne prezentau primele imagini cu carcasa „iPhone 6s”, confirmând faptul că aspectul exterior al acestui dispozitiv va fi (aproape?) identic cu cel al iPhone 6, acum cei de la 9to5Mac prezintă o nouă serie de imagini cu placa logică a viitoarei generații de iPhone. Obținute de la o sursă care a preferat să își păstreze anonimatul, imaginile ne prezintă cipul Qualcomm LTE nou instalat pe placa logică a viitorului iPhone, acesta urmând a oferi viteze 4G îmbunătățite și un consum de energie mai redus comparativ cu cipul LTE din actualele iPhone-uri.

După cum se poate observa și în imaginea de mai sus, iPhone 6s va avea un cip Qualcomm MDM9635M – cunoscut și ca platforma modem Gobi „9X35” -, acesta fiind mai recent decât cipul 9X25 folosit deja în iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, utilizatorul de rând trebuie să știe că acest cip va crește vitezele de descărcare prin conexiunile 4G la 300 Mbps – o creștere semnificativă, ținând cont de faptul că iPhone 6/6 Plus nu pot atinge viteze teoretice prin 4G mai mari de 150 Mbps. Desigur, în viața de zi cu zi va fi mai greu să atingi viteze atât de mari, însă atunci când vei fi conectat la rețele 4G+ (disponibile deja și în România), terminalul va descărca/încărca mai rapid conținutul.

Pe lângă vitezele sporite, acest nou cip este mai eficient comparativ cu anteriorul, lucru care se va traduce prin îmbunătățirea autonomiei bateriei dispozitivelor. Dar mai mult, acesta este produs folosind un proces de fabricație pe 20nm, oferindu-i companiei Apple posibilitatea de a reduce din dimensiunea plăcii logice, crescând astfel capacitatea bateriei (important mai ales pentru iPhone-ul 6s de 4,7 inchi).

Și chiar dacă va fi nou pentru iPhone și produsele Apple, cipul Qualcomm MDM9635M a fost anunțat încă din 2013 și implementat deja într-o serie de dispozitive concurente, lansate în 2014 (cum ar fi, de exemplu, Samsung Galaxy S5).

Așadar, una dintre îmbunătățirile pe care le va aduce viitoarea generație de iPhone va fi pe partea conexiunilor celulare, iar ea este bine-venită chiar și la noi în țară.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.