Facebook oferă mai multe opțiuni de control a fluxului Noutăți din aplicația pentru iPhone și iPad

0
528

Fluxul Noutăți este una dintre cele mai importante caracteristici ale rețelei sociale Facebook, deoarece el afișează ultimele postări ale prietenilor și paginilor urmărite, fără ca tu să fi nevoit să le vizitezi de fiecare dată. De aceea, nu este de mirare faptul că acest flux a suferit numeroase modificări în ultimii ani, încercarea Facebook de a găsi cea mai bună modalitate prin care utilizatorii să își vizualizeze conținutul care îi interesează cel mai mult fără a derula o veșnicie fiind vizibilă.

Facebook este mai aproape de obiectivul său începând cu finele acestei săptămâni, când a început să răspândească opțiunea „See First” în cadrul aplicației pentru iOS. Aceasta le permite utilizatorilor să aleagă până la 30 de persoane sau pagini preferate, conținutul nou publicat de acestea apărând automat deasupra fluxului „Noutăți” de fiecare dată când accesează Facebook.

Schimbarea ce le va permite utilizatorilor în sfârșit să găsească mai rapid ce îi interesează vine cu trei caracteristici noi. Iar dacă cea mai importantă este cea menționată mai sus (ce îți permite să selectezi persoanele și paginile favorite), o alta este cea care le permite utilizatorilor să anuleze urmărirea acelor prieteni pe care nu vor să îi șteargă din listă din varii motive, dar ale căror postări nu îi interesează. Desigur, această opțiune poate să vă sune cunoscut, deoarece versiunea web a Facebook permitea anularea urmăririi unor prieteni de ceva vreme. Ea îți va aminti însă de acele urmăriri anulate și îți va permite să revii la configurările anterioare, dacă între timp te-ai răzgândit în privința acelor persoane.

Cea de-a treia caracteristică introdusă acum de Facebook în încercarea de a îmbunătăți fluxul Noutăți este cea care le va oferi utilizatorilor sugestii personalizate de pagini pe care ar vrea să le urmărească (bazat, probabil, pe ce urmărești deja și ce urmăresc prietenii).

Important de știut este că noile caracteristici sunt în curs de implementare și ar trebui să fie disponibile pentru toată lumea în curând. Opțiunea „See first” ar trebui să apară în aplicația Facebook pentru iPhone și iPad, în meniul More>News Feed Preferences (Mai mult>Preferințe Flux Noutăți).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.