App Store i-a adus companiei Apple încasări record în T2 2015

0
238

În cadrul teleconferinței de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul 2 al anului fiscal 2015, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a vorbit puțin despre App Store și succesul pe care îl are magazinul de aplicații. Potrivit datelor furnizate de acesta, iOS și Mac App Store perioada aprilie-iunie a fost cea mai bună din istoria lor, veniturile generate crescând cu 24 de procente. Mai mult, numărul de utilizatori care au făcut tranzacții a crescut și el cu 19 procente.

Categoria de servicii, care include App Store, iTunes și iBooks Store, Apple Pay, AppleCare și alte produse pe bază de abonament, a generat companiei din Cupertino 5 miliarde de dolari în timpul trimestrului fiscal anterior, cu 0,5 miliarde de dolari mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Datorită popularității App Store, iTunes Store a devenit în ultimii ani o sursă tot mai importantă de venituri pentru compania Apple. Unul dintre factorii care ajută la creșterea App Store este China, unde veniturile înregistrate de magazinul de aplicații au fost mai mult decât duble trimestrul trecut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dezvoltatorii chinezi încep și ei să aducă pe App Store tot mai multe aplicații, directorul economic al companiei Apple, Luca Maestri susținând că aceștia au publicat pe App Store peste 250.000 aplicații.

În cadrul trimestrului 2 al anului fiscal 2015 (trimestrul 3 în SUA), Apple a avut o cifră de afaceri de 49,6 miliarde de dolari și un profit net de 10,7 miliarde de dolari sau 1,85 $ pe acțiune. Tot în această perioadă, gigantul american a vândut 47,5 milioane de iPhone-uri, 4,8 milioane de Mac-uri și 10,9 milioane de tablete iPad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.