Apple ar fi achiziționat o parte dintre drepturile de proprietate intelectuală ale companiei Privatis, ce este specializată pe dezvoltarea de soluții de securitate biometrică, scrie CNN. Privaris ar fi transferat 26 din cele 31 de brevete de invenție pe care le deține către compania din Cupertino, dintre acestea 4 ajungând în proprietatea Apple încă din decembrie 2012, iar alte 12 în octombrie 2014.

Brevetele de invenție descriu diferite tehnologii pentru identificatoare de amprente și ecranele tactile folosite de acestea la citirea informațiilor biometrice. Toate acestea ar putea permite companiei Apple să îmbunătățească cititorul de amprente al viitoarelor modele de iPhone și iPad.

Iar dacă vă întrebați când vom vedea primele dispozitive iOS cu Touch ID îmbunătățit grație drepturilor de proprietate intelectuală achiziționate de către Apple, ei bine poate chiar din toamna acestui an. Un analist care a făcut numeroase previziuni corecte cu privire la produse Apple nelansate spunea în februarie că iPhone 6s va avea un cititor de amprente îmbunătățit, care va da mai puține erori.

Destul de important de menționat este faptul că Apple nu a achiziționat compania Privaris, așa cum s-a sugerat inițial, deoarece aceasta a dat faliment încă de acum cinci ani. În schimb, compania din Cupertino a achiziționat de la firma specializată în dezvoltarea de soluții de securitate – pentru computere, rețele, site-uri web, imprimante și nu numai – o parte din portofoliul de brevete și alte drepturi de proprietate intelectuală.

Așadar, viitoarele dispozitive iPhone și iPad ar trebui să aibă senzori de identificare a amprentei mai buni chiar și decât cei folosiți în iPhone 6/6 Plus sau iPad Air 2.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.