Chiar dinainte de a fi prezentat, s-a vorbit foarte mult despre Apple Music și noutățile pe care le va aduce utilizatorilor și chiar dacă Apple l-a anunțat pe data de 8 iunie, multe detalii semnificative nu au fost anunțate. Cu cât ne apropriem mai tare însă de lansarea serviciului ce va avea loc pe data de 30 iunie, cu atât numărul informații cu privire la viitorul serviciu crește mai tare.

Știm deja că una dintre cele mai importante caracteristici ale Apple Music este fostul iTunes Radio, care odată cu lansarea serviciului va oferi utilizatorilor acces și la un post de radio live – Beats 1. Dar în ciuda faptului că Apple a anunțat numai trei DJ care se vor ocupa de acest post de radio, în realitate numărul lor va fi mult mai mare. Potrivit lui Zane Lowe, una dintre mințile din spatele Beats 1 și DJ la acest post, Beats 1 va avea câteva emisiuni găzduite de adevărate celebrități din lumea muzicii.

Lowe și-a imaginat Beats 1 ca și un fel de platformă de socializare pentru muzică, un loc unde utilizatorii din întreaga lume vor putea veni să descopere cele mai interesante noutăți din lumea muzicală, interviuri cu celebrități și noutăți – deci similar unor rețele sociale, cum ar fi Twitter. Pentru a face față acestei sarcini, Beats 1 va fi împătțit în emisiuni de o oră și două ore, acestea fiind găzduite uneori chiar de celebrități din industrie sau cântăreți.

Toată lumea accesează dispozitivele de frică să nu rateze ceva. Accesez în mod constant Instagram, Twitter, întrebându-mă ce se mai întâmplă în viețile prietenilor mei. Ce am pierdut? Vreau asta și pentru radio. Ce este acum, în clipita aceasta, despre care nu știam că doream să ascult?

Pentru a face ca Beats 1 să sune proaspăt în întreaga lume, postul va alterna spații de emisie de o oră și două ore ale DJ-ilor cu cele ale muzicienilor și celebrităților, care vor găzdui și planifica emisiunile singuri. Printre numele de pe listă: tânărul actor Jaden Smith, cântărețul de muzică alternativă St. Vicent, Josh Homme de la Queens of the Stone Age și grupul britanic de muzică electronică Disclosure.

Lowe a mers chiar mai departe oferind câteva indicii cu privire la alte personalități și emisiunile pe care le vor găzdui. Dr Dre, cofondatorul Beats și un cunoscut rapper, va avea o emisiune de o oră numită „Farmacia”, iar faimosul Elton John va avea emisiunea „Elton John’s Rocket Hour” unde va redao combinație între muzica veche și cea modernă, clasică. Alte personalități din lumea muzicală ce vor avea propriile emisiuni Beats 1 sunt Pharell Williams și Drake, ambii urmând să lanseze exclusiv pentru Apple Music melodii.

Interesant de specificat este că ideea din spatele Beats 1 îi aparține unui muzician – care a conceput și Apple Music. Numele acestuia este Trent Reznor, a fost director general al Beats Music, și speră ca acest post să satisfacă preferințele muzicale ale tuturor utilizatorilor, indiferent de cultură sau preferințe. Beats 1 va ajuta la atingerea obiectivului Apple Music de a ajuta utilizatorii să descopere muzică și artiști de care nu știau și care ar putea să le placă.

Și pentru că menționam că Apple Music va include și interviuri, același DJ Zane Lowe a dezvăluit că primul interviu al Beats 1 va fi acordat de Eminem.

Beats 1 va fi difuzat și în România începând cu data de 30 a lunii iunie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.