Preluând exemplul altor producători din domeniu, Apple a introdus în iOS 9 modul Consum redus, care va spori, în caz de necesitate, autonomia bateriei terminalelor iPhone. Potrivit descrierii furnizate de compania americană în iOS 9 beta 2:

Modul Consum redus diminuează temporar consumul de energie până când veți putea să vă încărcați complet iPhone-ul. Când această opțiune este activată, preluarea mesajelor de e-mail, reîmprospătarea aplicațiilor în fundal, descărcările automate și unele efecte de mișcare și fundalurile animate sunt reduse sau dezactivate.

Totuși, Apple nu ne spune chiar totul despre ceea ce face această caracteristică. Fiindcă aplicația Geekbench 3, folosită pentru măsurarea performanțelor dispozitivelor iPhone și iPad tocmai a fost actualizată pentru a funcționa în iOS 9 beta, utilizatorii au efectuat teste cu scopul de a vedea cât de mult afectează modul Consum redus performanțele CPU atunci când este activat pe dispozitivele iOS. Și probabil mulți au fost surprinși de rezultate.

În testele efectuate de mine pe un iPhone 6 Plus cu iOS 9 beta 2 instalat, fără modul Consum redus activat, terminalul obține un scor de 1579 puncte în testul pe un singur nucleu și 2836 puncte în testul multi-nuclee. Lucrurile se schimbă semnificativ după ce am activat modul Consum redus pe același dispozitiv, în aceeași versiune de iOS, scorul pe un singur nucleu fiind 1020 puncte, iar pe multi-nuclee fiind de doar 1738 puncte. Prin urmare, se poate observa că performanțele sunt reduse semnificativ în momentul activării modului Consum redus în încercarea dispozitivelor de a conserva cât mai mult autonomia bateriei.

Alți utilizatori care au efectuat testul Geekbench pe terminale cu iOS 9 susțin că rezultatele sunt similare, performanțele CPU fiind reduse în medie cu 40 de procente.

În prezent, iOS recomandă activarea modului Consum redus în momentul în care pe iPhone nivelul de încărcare a bateriei a ajuns la 20 de procente și, ulterior, la 10 procente. Utilizatorii vor putea însă să activeze acest mod chiar și când bateria este la un nivel mai ridicat. În momentul în care modul Consum redus este activat pe dispozitivele iOS, bateria este afișată cu galben în bara de stare – aceasta fiind singura modalitate de a vedea, momentan, că ai activat acest mod.

Modul Consum redus este numai o caracteristică de îmbunătățire a autonomiei bateriei pe iPhone și iPad în iOS 9, deoarece în cea mai recentă versiune a iOS ar trebui să se înregistreze durate de viață a bateriei terminalelor iOS cu, în medie, o oră mai mari decât până acum – chiar dacă modul Consum redus nu este activ. Acest lucru va fi posibil, de exemplu, prin reducerea frecvenței cu care se aprinde ecranul terminalelor iPhone la primirea de notificări.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.