Un dezvoltator de aplicații pentru iPhone și iPad din Taiwan a descoperit în codul iOS 9 beta 1 câteva referințe la unul dintre cele mai așteptate produse iOS noi din acest an – „iPad Pro”. Tableta despre care se vorbește de ceva vreme va avea, potrivit modificatorului de înaltă rezoluție @2x din iOS, o rezoluție de 2.732 x 2.048 pixeli și o densitate de 264 de pixeli per inchi.

Interesant este că la începutul anului cei de la DisplaySearch au anunțat rezoluția și densitatea pixelilor corectă a viitoarei tablete Apple, dacă ținem cont de fișierele descoperite în interiorul iOS 9. Compania de cercetare spunea că Apple are în dezvoltare o tabletă cu o rezoluție de 2.732 x 2.048 pixeli și 265 pixeli per inchi (din calculul actual reiese că sunt 264 de ppi).

Toate iPad-urile cu ecrane Retina – de la generația a treia de iPad și până la iPad Air 2, au ecrane de 9,7 inchi, cu o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli și o densitate de 264 pixeli per inchi. Or, ar fi logic ca în cazul iPad-ului Pro să crească rezoluția direct proporțional cu creșterea ecranului, păstrând astfel aceeași densitate a pixelilor. Vorbind despre creșterea ecranului, trebuie să spunem că un ecran cu o rezoluție de 2732 x 2048 pixeli și o densitate de 264 ppi ar trebui să aibă aproximativ 12,93 inchi pe diagonală (adică, aproximativ 3,2 inchi mai mult decât iPad Air).

Important de reținut este că aceasta este rezoluția dublată (@2X), ceea ce înseamnă că rezoluția standard (non-Retina) a acestei tablete este de 1.366 x 1024 pixeli, așa cum s-a putut vedea în fișierele pentru tastatură.

Tot în cadrul fișierelor iOS 9 s-a descoperit și noua tastatură a iPad Pro, cu taste rearanjate și un rând suplimentar, însă pe aceasta o vom vedea și vom vorbi despre ea într-un articol separat.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.