Dezvoltatorul de aplicații pentru iPhone Steven Throughton-Smith a descoperit că noua tastatură pentru iPad din iOS 9 beta 1 poate fi scalată la o dimensiune mai mare, situație în care tastele sale vor fi rearanjate, iar formatul modificat ușor, confirmând astfel că Apple va lansa o tabletă iPad cu ecran de 12,9 inchi anul acesta. Mai devreme vă spuneam că un alt dezvoltator de aplicații descoperise rezoluția, diagonala și densitatea ecranului viitoarei tablete.

La o rezoluție mai mare, vizualizarea UIKeyboard este ajustată în mod automat, având tastele repoziționate pentru a umple spațiul suplimentar oferit de ecranul tabletei. Mai precis, această tastatură mare are pe prima pagină tastele pentru litere mai largi, un rând suplimentar cu simboluri și o serie de taste noi (inclusiv Tab, Majuscule, acolade, două puncte, ghilimele, semnul întrebării și nu numai).

A doua pagină a tastaturii sau vizualizarea secundară (cea cu simboluri) afișează cifrele pe un rând suplimentar, mai îngust, și are loc dedesubt pentru a afișa toate simbolurile ce sunt incluse în două pagini pe iPad Air și iPad mini. Interesant este că, deși utilizatorii cer acest lucru, Apple nu a inclus numerele pe prima pagină a tastaturii, optând astfel să afișeze de două ori unele semne de punctuație și simboluri.

Aceeași versiune a iOS mai confirmă și prin caracteristici anunțate de către Apple că se lucrează la o versiune a tabletei cu ecran mai mare. Funcționalități precum Glisați peste, Vizualizare divizată și Imagine în imagine, deși se potrivesc și cu iPad Air 2 sau iPad mini, au fost gândite de la început să facă util spațiul suplimentar oferit de ecranul viitorului iPad Pro – cu diagonala de 12,9 inchi.

- Reclamă -