Cum să schimbi iPhone-ul sau iPad-ul folosit la partajarea localizării – Tutorial

0
2952

Există numeroase motive pentru care s-ar putea să îți dorești să partajezi localizarea dispozitivului tău iPhone, iPad sau iPod touch cu cei cu care vorbești prin mesaje (iMessage) sau cu toți prietenii ce utilizează aplicația „Găsire amici”. Unul dintre acestea ar fi că partajându-ți localizarea vei economisi timpul pe care în caz contrar l-ai fi petrecut încercând să îi explici celui/celor ce vor să vină la tine unde te afli sau cum pot ajunge la locul stabilit. De asemenea, în cazul în care mai mulți membri ai familiei folosiți dispozitive cu iOS, atunci ar fi o idee bună să activați partajarea localizării pentru a vedea fiecare unde este/sunt celălalt/ceilalți la un moment dat (util mai ales pentru părinți).

Ei bine, dacă ai mai multe dispozitive cu iOS conectate la același ID Apple, atunci s-ar putea ca cel folosit la partajarea localizării să nu fie cel dorit. Spre exemplu, s-ar putea ca dispozitivul selectat la partajarea localizării să fie iPad-ul și nu iPhone-ul pe care îl ai mereu cu tine, ceea ce ar însemna că cei ce vor încerca să vadă unde te afli vor vedea mai mereu că ești acasă sau la birou. Desigur, s-ar putea să îți dorești tocmai contrariul, iar dacă partajarea localizării este activată pe iPhone, să vrei să o muți pe iPad sau iPod, pentru a nu fi urmărit. De asemenea, s-ar mai putea să îți dorești să activezi partajarea localizării pe un dispozitiv pe care nu îl iei mereu cu tine și să o comuți pe dispozitivul pe care îl folosești mereu, atunci când organizezi o petrecere, o întrunire, etc. și vrei ca prietenii să te găsească. Astfel, vei avea mai multă intimitate.

Indiferent de ce ai vrea să selectezi și de cât de puțin te ascunzi de prieteni, tu trebuie să știi că urmând pașii din acest articol vei putea să schimbi dispozitivul folosit la partajarea localizării cu unul pe care îl folosești mai mult sau mai puțin. Localizarea acestui dispozitiv va apărea ulterior în conversațiile din Mesaje în care ai activat partajarea localizării (iOS 8) sau în „Găsire amici”. De asemenea, poți urma acești pași și numai pentru a vedea care este dispozitivul folosit la partajarea localizării.

Cum să schimbi dispozitivul iPhone sau iPad folosit la partajarea localizării 

De ce ai nevoie?

  • Un dispozitiv iPhone 3Gs (sau mai recent), iPad (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent) ori iPod touch generația a 4-a (sau mai recent)
  • iOS 5.0 (sau o versiune ulterioară) instalat pe dispozitivul tău
  • Opțional: aplicația Găsire amici instalată
    • Găsire amici pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum

Notă: Înainte de a începe, trebuie evidențiat faptul că partajarea localizării este posibilă pe toate dispozitivele care rulează iOS 5 sau o versiune ulterioară, grație aplicației Găsire amici. Cu toate acestea, cele mai multe caracteristici ale partajării localizării, cum ar fi cele cuprinse în Partajarea familială, vor funcționa numai pe dispozitivele cu iOS 8 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare. De asemenea, merită specificat faptul că dacă ești într-un grup de Partajare familială, orice persoană din acel grup va putea să îți vadă toate dispozitivele tale direct din Găsire iPhone.

Schimbă din Găsire Prieteni

  1. Deschide aplicația Găsire amici de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;gasire prieteni
  2. Dacă nu ai configurat un cod de acces: introdu parola ID-ului Apple pentru a te loga în aplicație;
  3. Selectează butonul Eu (în partea de jos a meniului Găsire Prieteni).IMG_3947
  4. În secțiunea PARTAJAȚI LOCALIZAREA DVS. DE PE: , selectează dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch de pe care vrei să îți partajezi în continuare localizarea. Notă: Dispozitivul selectat este cel în dreptul căruia apare o bifă.IMG_3944

Schimbă din Configurări

Notă: Acești pași pot fi urmați numai de pe dispozitivele care au instalat iOS 8.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
  2. Atinge Intimitate;intimitate configurari
  3. Atinge Servicii de localizare;servicii de localizare intimitate
  4. Selectează Partajare localizare;IMG_3945
  5. Atinge De pe;IMG_3946
  6. Selectează dispozitivul pe care vrei să îl folosești la partajarea localizării cu familia și prietenii în Mesaje și Găsire prieteni. Notă: Dispozitivul selectat este cel în dreptul căruia apare o bifă.partajare localizare selectare dispozitiv

Opțional: În cazul în care în lista respectivă apar dispozitive pe care nu le mai folosești, atunci efectuează o glisare spre stânga pe numele lor, apoi selectează Ștergeți.


Indiferent de pașii urmați de tine, localizarea va fi partajată începând de acum de pe dispozitivul selectat.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -