Fără a anunța în prealabil, compania Apple a retras din vânzare iPad mini 1 sau cel puțin asta ne anunță Apple Online Store, unde nu mai există, precum și site-ul companiei, care nu mai face nicio referire la acest model de iPad.

iPad mini 1 nu este un produs chiar atât de recent sau performant, tableta lansată în urmă cu aproape trei ani (octombrie 2012), fiind prima cu ecran de 7,9 inchi din istoria companiei Apple. Aceasta nu dispunea însă de un procesor foarte puternic sau un ecran de calitate, ele evând să fie introduse în iPad mini 2, care a fost lansat în 2013. Anul trecut, compania Apple a lansat un iPad mini nou, însă acesta a dezamăgit de această dată utilizatorii pentru faptul că această tabletă nu aduce nimic nou în afară de Touch ID și culoarea aurie, pentru care se poate opta.

De-a lungul perioadei lungi în care a fost comercializat, prețul iPad-ului mini cu cip Apple A5 a scăzut de la 349 $ la 299 $ în octombrie 2013 și tot cu 50 $ a scăzut și în octombrie 2014, când a ajuns să fie comercializat la prețul de doar 249 $. În ciuda prețului mic, tableta nu mai este atractivă pentru piață, care poate cumpăra iPad mini 2, de exemplu, care este mult mai potent, la un preț cu doar 50 $ mai mare.Captură de ecran din 2015.06.20 la 06.55.48

Interesant este că iPad mini nu a dispărut numai pe site-ul Apple din SUA, ci și pe site-ul din România al companiei americane. Mai mult, tableta din 2012 nu mai este disponibilă nici în stocul celor mai mulți reselleri autorizați de produse Apple din România.

Așadar, este puțin probabil să vorbim despre probleme de producție sau despre o greșeală și este aproape sigur că Apple a scos din vânzare primul său iPad cu ecran de 9,7 inchi, făcând loc pe piață unui nou model (pe care îl va lansa probabil în toamnă).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.