Dacă ești un posesor de iMac cu ecran de 27 inchi și capacitate de stocare locală de 3 TB, atunci trebuie să știi faptul că al tău computer s-ar putea să se numere printre cele pe care Apple le cheamă în service. Vineri seara, gigantul american a anunțat că, după ce a studiat problemele raportate de utilizatori, a stabilit că „foarte puține” hard discuri de 3 TB utilizate pentru sistemele iMac de 27 inchi, comercializate în intervalul decembrie 2012-septembrie 2013 (deci modelul „Sfârșit 2012”), se pot deteriora în anumite condiții. De aceea, compania americană sau un Furnizor de servicii autorizat Apple (AASP) va înlocui gratuit hard discurile în cauză.

Posesorii de iMac de 27 inchi a căror sisteme au unul dintre hard discurile cu probleme vor fi contactați de către Apple, în cazul în care au indicat o adresă de e-mail validă în cadrul procesului de înregistrare a produsului, cu scopul de a le fi adus la cunoștință acest program. Totuși, dacă nu ai fost contactat, dar ai modelul 2012 de iMac cu ecran de 27 inchi și un hard disc de 3 TB, atunci poți să introduci numărul de serie al computerului pe site-ul Apple (aici) pentru a vedea dacă acesta este inclus în program (notă: numărul de serie al iMac se poate afla din programul Informații sistem).

Dacă te întrebi cum va decurge procesul de înlocuire, trebuie să știi că ai la dispoziție două opțiuni: furnizorul de servicii autorizat Apple (cum ar fi iStyle, Noumax sau Vox, în România) și asistența tehnică Apple (pe care o poți contacta pentru a vedea ce opțiuni de service ai – cele mai sus menționate). Înainte de a apela însă la service, este recomandat din partea Apple și a noastră să faci backup datelor de pe hard disc, deoarece el va fi înlocuit, iar datele tale vor fi pierdute pentru totdeauna. În plus, noi recomandăm să ștergi și toate datele de pe hard disc (în caz de…).

După ce hard discul a fost înlocuit va trebui să reinstalezi sistemul de operare, celelalte aplicații și orice date pentru care ai făcut backup (prin Recuperarea OS X).

În cazul în care ai întâmpinat probleme cu hard discul de 3 TB al iMac-ului tău și ai plătit pentru a-l înlocui, va trebui să contactezi Apple acum pentru a-ți rambursa toți banii.

Reține că programul acesta este disponibil numai până la data de 19 decembrie 2015 sau timp de trei ani de la data vânzării inițiale (în funcție de varianta care oferă o acoperire mai îndelungată).

Un program similar a mai fost derulat de către Apple în urmă cu trei ani pentru anumite hard discuri incluse în iMac-urile comercializate între octombrie 2009 și iulie 2011 – acelea, de asemenea, se puteau deteriora în anumite condiții.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.