Unii utilizatori Apple Watch întâmpină probleme la montarea brățărilor și/sau acționarea rotiței digitale

Imediat după ce este lansat un produs nou de compania Apple – și, în general, de orice altă companie din industrie, ies la suprafață și  problemele mai mult sau mai puțin răspândite ale acestora. Ținând cont că este primul produs dintr-o categorie cu totul nouă pentru Apple, Watch nu este nicidecum o excepție. În săptămâna care a trecut de la momentul în care au fost livrate primele unități către clienți am văzut că unii dintre aceștia întâmpină probleme dacă pun ceasul pe mâna cu tatuaje, iar acum alte două probleme mai mult sau mai puțin răspândite. Din câte se pare, utilizatorii întâmpină probleme cu brățările, care nu se blochează atunci când sunt montate, dar și cu unul dintre cele mai importante instrumente de interacționare cu ceasul – rotița digitală.

Începând cu prima dintre probleme, ea este prezentată și în clipul video de mai sus, și constă în faptul că mecanismul de securizare a brățării odată montate nu mai funcționează. Cu toate acestea, ea nu a apărut din neant (cel puțin în cazul utilizatorului care a publicat clipul de mai sus), ci în urma unei căzături, dar care nu a fost foarte puternică însă. Utilizatorul respectiv susține că după ce a luat legătura cu Apple luni cu scopul de a-i înlocui ceasul, reprezentanții companiei i-au solicitat să trimită unitatea defectă în Irlanda pentru a fi inspectată de către echipa de ingineri. La trei zile după, aceștia au recunoscut că este o problemă a ceasului, motiv pentru care l-au anunțat că i-l vor înlocui gratuit.

Din fericire, problema nu este chiar așa de răspândită, dar din păcate pare să îi afecteze și pe aceia care nu au scăpat ceasul pe jos. O altă persoană susține că după ce a primit Apple Watch-ul cu brățară milaneză l-a pus pe mână și a observat că nu stătea cum trebuie. După 3-4 încercări, respectivul a reușit însă să securizeze brățara în ceas.

applewatchwater-800x522

Trecând la cea de-a doua problemă, aceasta este puțin mai deranjantă, deoarece afectează unul dintre instrumentele prin care se interacționează cu micul dispozitiv – rotița digitală. Numeroși utilizatori susțin pe forumurile Apple (și nu numai) că rotița digitală a ceasurilor lor li s-a blocat sau este greu de acționat. Iar dacă în cazul unora ea se blochează pentru un moment, apoi funcționează ușor, alții susțin că rotița este mereu dificil de acționat.

[pull_quote_center]Am observat de dimineață. Când am început să îl folosesc [n.r. Apple Watch-ul], trebuia doar să ating rotița pentru ca ea să deruleze lin. Acum trebuie să aplic mai multă forță și chiar și așa nu derulează lin.[/pull_quote_center]

Unii dintre utilizatori presupun că problema este cauzată de transpirația care intră în rotiță și se cristalizează, blocând astfel mișcarea acestui mecanism. Cu toate acestea, sunt alți utilizatori care susțin că nu au făcut niciodată exercițiu fizic în timp ce foloseau ceasul și cu toate acestea problema a apărut. Interesant de menționat este că problema apare mai adesea, aparent, la utilizatorii care au modelul Sport, însă asta nu înseamnă că pe modelul din oțel inoxidabil ea este inexistentă.

Apple recunoaște problema și are o rezolvare. Într-un articol de asistență, compania americană susține că motivul pentru care rotița s-ar putea înțepeni mișca greu ar fi mizeria și reziduurile care pot intra în mecanism. Rezolvarea prezentată de compania americană este foarte simplă: ceasul trebuie oprit, apoi lăsat să curgă apă caldă pe el timp de 10-15 secunde și acționată rotița.

Această rezolvare este parțială, susțin unii dintre utilizatori, deoarece aceștia au sesizat că ea nu înlătură problema decât temporar (ea reapare la efectuarea de exerciții fizice). Desigur, cei ale căror ceasuri au probleme cu rotița se bucură de înlocuirea gratuită a lor, în condițiile în care metoda prezentată de Apple nu o rezolvă.

N-ar trebui să fie de mirare faptul că prima generație de Apple Watch are unele probleme, probleme pe care Apple inevitabil le va rezolva pe parcurs. Și chiar dacă nu există utilizatori care să fi raportat astfel de probleme, ieri apăruseră pe Internet informații potrivit cărora există mari probleme de fabricare a motoarelor haptice.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

21,036FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
375CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

tvOS 14 public beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat în această seară cea de-a patra versiune public beta a tvOS 14 pentru toți posesorii de Apple TV care doresc să testeze...

macOS Big Sur 11.0 public beta 1 a fost lansat pentru Mac

macOS Big Sur public beta 1 a fost lansat de către Apple joi seară, ceea ce înseamnă că posesorii de Mac care nu sunt...

iOS 14 public beta 4 și iPadOS 14 public beta 4 au fost lansate pentru iPhone, iPod touch și iPad

Apple a lansat în această seară iOS 14 public beta 4 și iPadOS 14 public beta 4 pentru toți posesorii de iPhone, iPod touch și...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.