Tim Cook donează acțiuni în valoare de 6,5 milioane de dolari în scopuri caritabile

0
205

Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a donat săptămâna aceasta 50.000 de titluri Apple în scopuri caritabile, potrivit documentelor depuse de companie la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SeC). Ținând cont de faptul că în cursul zilei în care s-a făcut donația o acțiune Apple valora puțin peste 130 de dolari, valoarea titlurilor donate de către Cook este de aproximativ 6,5 milioane de dolari.

Compania Apple a decis să nu divulge fundațiile către care Cook a donat toate aceste acțiuni săptămâna aceasta. Din documentație se poate vedea însă că șeful companiei americane nu a vândut acum acțiuni pentru nevoi personale.

Alături de directorul general al companiei, vicepreședintele executiv pentru inginerie hardware al Apple, Dan Riccio, a vândut săptămâna aceasta nu mai puțin de 24.085 acțiuni, care ar valora astăzi în jur de 3,1 milioane de dolari. Nici scopul acestei vânzări nu a fost divulgat de către Apple.

Încă de la numirea sa în funcția de director general al companiei Apple, din 2011, Cook a promovat actele caritabile nu doar prin acțiuni proprii, ci și prin acțiuni desfășurate de compania Apple. El a declarat lunile trecute că intenționează să își doneze o mare parte din avere în scopuri caritabile, după ce va muri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.