Devenind director general al celei mai valoroase companii de pe glob ai o serie de beneficii marginale, cum ar fi eneficiile materiale. Cu toate acestea, Tim Cook, căci despre el este vorba, nu dorește să ia cu el în mormânt întreaga avere pe care a strâns-o în toți anii în care a lucrat la compania Apple. Potrivit Fortune, Cook dorește să își doneze întreaga sa avere, însă nu înainte de a da o mică parte din ea nepotului său pentru a-l ajuta să își finalizeze studiile.
[quote_left]Vrei să fii pietricica din baltă care creează undele schimbării[/quote_left]Directorul general al Apple a declarat într-un interviu acordat celebrei publicații că va dona întreaga avere în scopuri caritabile. El nu a specificat ce cauze vrea să susțină cu banii agonisiți în întreaga lui viață, însă Fortune menționează că drepturile omului, reforma migratorie și lupta împotriva transmiterii virusului HIV sunt printre domeniile susținute de Cook până acum. Mai mult, ca și director general al Apple, el a determinat compania să susțină aceste cauze prin diferite donații și alte acțiuni umanitare. „Vrei să fii pietricica din baltă care creează undele schimbării”, a declarat Cook.
Donându-și averea, Cook se va alătura unui grup select de milionari și miliardari din industria tehnologică, care vor să dea averea celor aflați la nevoie. Bill Gates, cofondatorul Microsoft, este poate cel mai cunoscut filantrop al grupului, el donând împreună cu soția lui, Melinda, nu mai puțin de 30,2 miliarde de dolari până acum – sau 37% din averea sa. Un altul este directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, care a făcut donații până acum de 1,5 miliarde de dolari, sau 4 procente din averea strânsă de-a luingul vieții sale.
Chiar dacă este la fel de generos sau mai generos decât aceștia, Cook nu este chiar atât de bogat întrucât nu a ajuns să facă încă primul miliard de dolari. Salariul său de încadrare la Apple este de 1,5 milioane de dolari, iar acțiunile pe care el le deține la compania americană și pe care le poate vinde imediat au o valoare de 120 de milioane de dolari. În plus, Cook mai are în proprietate acțiuni Apple restricționate care ar putea valora la prețul actual 665 de milioane de dolari.
De când a devenit director general al Apple în 2011, Cook s-a dovedit a fi o mână mai largă decât predecesorul său, Steve Jobs. Regretatul cofondator Apple nu s-a făcut recunoscut ca și un filantrop, ba chiar s-a opus donațiilor.