Compania Google a lansat anul trecut Cardboard, o platformă de realitate virtuală care combină un suport de carton și două lentile cu un telefon inteligent pentru a crea o pereche de ochelari de realitate virtuală accesibili oricui. Dacă până acum acest accesoriu era disponibil numai pentru utilizatorii de telefoane cu Android, la conferința Google I/O de săptămâna aceasta, gigantul din Mountain View a anunțat lansarea unei noi aplicații Google Cardboard pentru iOS. Noua aplicație va face deci posibilă folosirea ochelarilor de realitate virtuală împreună cu orice dispozitiv iPhone.Captură de ecran din 2015.05.30 la 12.52.37

Odată ce un dispozitiv iPhone 5, 5c, 5s, 6 sau 6 Plus, cu aplicația Cardboard instalată, este introdus în spatele lentilelor cutiei de carton, utilizatorii vor putea să exploreze medii virtuale, să folosească un caleidoscop virtual, să vizualizeze obiecte 3D dintr-un muzeu virtual și să facă drumeții prin diferite orașe ale lumii. În ceea ce îi privește pe dezvoltatori, aceștia au primit un SDK ce le va permite să dezvolte conținut nou pentru Cardboard.

Extinderea disponibilității Cardboard și la iPhone vine împreună cu un nou model de cutie din carton cu suport pentru telefon, aceasta fiind, de asemenea, anunțată la evenimentul ce a avut loc săptămâna aceasta.  Noua versiune a Google Cardboard este compatibilă și cu telefoane care au ecrane cu o diagonală mai mare de 6 inchi și include un „comutator” de activare care este construit din carton (până acum folosea magneți, ceea ce însemna că nu este compatibil cu toate dispozitivele mobile).

Odată cu prezentarea noului Cardboard, Google a anunțat și primele perechi de ochelari produși de terți pe baza specificațiilor lor. Mai mult, cei care nu vor să cheltuie bani, vor putea să își construiască propriul Cardboard folosind instrucțiunile disponibile aici (link de descărcare).

Și tot la evenimentul Google I/O, reprezentanții gigantului din Mountain View au mai anunțat și alte două noutăți ce au legătură cu Cardboard. În primul rând, vorbim despre Expeditions, o unealtă adresată mediului educațional, care folosește realitatea virtuală. Aceasta permite elevilor să exploreze lucrurile care le sunt predate într-o nouă lume, iar profesorii vor putea vedea pe o tabletă ceea ce urmăresc elevii și oferi răspunsuri la întrebările lor. A doua noutate este Jump, un ansamblu de 16 camere GoPro așezate într-un cerc, care permite oricui să creeze videoclipuri la 360 de grade pe care să le urmărească apoi în aplicații de realitate virtuală și/sau să le încarce pe YouTube. Specificațiile și instrucțiunile care vor ajuta la construirea suportului pentru cele 16 camere vor fi încărcate abia în vară, așa că până atunci poți începe să strângi bani de GoPro-uri, dacă îți surâde această idee.

*Notă: Aplicația Google Cardboard este compatibilă numai cu dispozitivele iPhone care rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară (mai puțin iPhone 4s).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.