Implementarea unei camere de 12 megapixeli în viitorul iPhone 6s este reconfirmată

blackberry passport vs iphone 6 plus #itutorial.ro (42)

Probabil unul dintre motivele care vor fi invocate de către Apple cu scopul de a-i determina pe utilizatori să facă upgrade la viitoarele iPhone 6s / iPhone 6s Plus este camera. Potrivit mai multor informații apărute până acum, calitatea camerei de pe iPhone va crește simțitor odată cu lansarea viitoarelor modele, iar unul dintre factorii care vor contribui la înregistrarea unor poze superioare (mai ales din punctul de vedere al clarității) este creșterea numărului de megapixeli.

Directorul unei companii chineze de cercetare în domeniul tehnologiei a afirmat astăzi, într-o postare publicată pe cea mai populară rețea de socializarea din China, Weibo, că viitoarele modele de iPhone vor veni cu o cameră principală de 12 megapixeli. Tot acesta completează că dimensiunea pixelilor va fi mai mică raportat la dimensiunea pixelilor actualelor modele – cel mai probabil din cauza dimensiunilor restrânse din interiorul dispozitivelor, dar și a numărului mult mai mare de pixeli care trebuie să fie „înghesuiți” acolo.

Spusele acestui director sunt susținute de afirmațiile unui analist reputabil, care a făcut săptămâna aceasta mai multe predicții legate de viitorul iPhone (dacă nu se bazează chiar pe spusele acestuia din urmă).

Apple utilizează în iPhone o cameră principală cu un senzor de 8 megapixeli încă de la lansarea iPhone 4s de la finele anului 2011, ceea ce înseamnă că, dacă zvonurile de până acum se vor adeveri, iPhone 6s va fi primul iPhone din ultimii 4 ani a cărui cameră face un salt din punctul de vedere al megapixelilor. Până acum, Apple făcea mai des creșteri ale numărului de megapixeli din camerele dispozitivelor iPhone (de exemplu, compania a crescut rezoluția camerei iPhone și în 2010, de la 3 megapixeli la 5 megapixeli, dar și în 2011, de la 5 la 8 megapixeli). După lansarea iPhone 4s însă compania a constatat că numărul de megapixeli din camera iPhone este suficient, iar pentru îmbunătățirea calității pozelor trebuie să facă alte modificări de ordin hardware și software, lucru pe care l-a și făcut odată cu lansarea fiecărui model de iPhone din ultimii 2 ani și jumătate. Astfel, nu este deloc surprinzător faptul că iPhone 6 Plus reușește să captureze poze cu o calitate mult mai bună decât iPhone 4s, deși are același număr de megapixeli.

Creșterea numărului de megapixeli ar mai ajuta-o și pe Apple să scape de criticile celor necunoscători, pentru care niște cifre înșirate pe o hârtie sunt totul. Făcând acest lucru, compania ar urma și trendul competitorilor, care de la un an la altul lansează telefoane care au camere cu un număr de megapixeli tot mai mare, dar care capturează poze nu neapărat mai bune decât modelele precedente sau iPhone.

Separat de creșterea numărului de megapixeli (care nu a fost până acum confirmată de toată lumea), informații apărute în ultimele luni ne sugerau faptul că, camera iSight de pe iPhone va face cel mai mare salt de până acum odată cu lansarea modelelor din 2015. Mai mulți au susținut că imaginile capturate de camera viitorului iPhone vor fi apropriate de cele ale SLR-urilor, acest lucru datorându-se și sistemului cu două obiective.

Așadar, ne așteptăm ca viitoarele modele de iPhone să aibă camere mai bune decât actualele, însă nu știm cu certitudine ce putem să credem din informațiile apărute „pe surse” până în momentul de față.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

21,037FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
375CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

tvOS 14 public beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat în această seară cea de-a patra versiune public beta a tvOS 14 pentru toți posesorii de Apple TV care doresc să testeze...

macOS Big Sur 11.0 public beta 1 a fost lansat pentru Mac

macOS Big Sur public beta 1 a fost lansat de către Apple joi seară, ceea ce înseamnă că posesorii de Mac care nu sunt...

iOS 14 public beta 4 și iPadOS 14 public beta 4 au fost lansate pentru iPhone, iPod touch și iPad

Apple a lansat în această seară iOS 14 public beta 4 și iPadOS 14 public beta 4 pentru toți posesorii de iPhone, iPod touch și...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.