iPhone 6s va avea cip Apple A9, cameră de 12mp, 2GB de RAM – iată și alte detalii

- Publicitate -

blackberry passport vs iphone 6 plus #itutorial.ro (40)

iPhone 6s este fără doar și poate unul dintre cele mai așteptate (dacă nu cel mai așteptat) telefon al acestui an și cu toate că suntem în luna mai, deci ne mai despart numai vreo patru luni până la lansarea lui, până acum nu s-au aflat prea multe detalii despre noutățile pe care le va aduce. Astăzi însă un analist ce a făcut în trecut numeroase previziuni corecte cu privire la noutățile pe care le vor aduce unele dintre produsele Apple nelansate a trimis o notă investitorilor în cadrul căreia vorbește despre câteva dintre posibilele caracteristici viitorului dispozitiv.

Este vorba, desigur, despre analistul KGI Securities, Ming-Chi Kuo, care oferă în nota sa nu mai puțin de unsprezece previziuni cu privire la viitoarea generație de iPhone. În primul rând, el se așteaptă ca Apple să lanseze și anul acesta două noi modele de iPhone – cu ecrane de 4,7 inchi și 5,5 inchi -, însă nu și un model nou cu ecran de 4 inchi. Producția de serie a acestor dispozitive urmează să înceapă la mijlocul sau sfârșitul lunii august, deci lansarea va avea loc probabil la jumătatea lunii septembrie, la fel ca și în ultimii trei ani.

Vorbind despre caracteristicile viitoarelor dispozitive supranumite „iPhone 6s” și „iPhone 6s Plus”, analistul american susține că principala noutate a lor va fi Force Touch. Această tehnologie a fost introdusă de compania Apple odată cu lansarea Apple Watch și poate să îmbunătățească experiența utilizatorilor prin faptul că este capabilă să distingă o atingere de o apăsare pe ecran. În aceste condiții, Apple nu doar că va putea modifica iOS în așa fel încât accesarea unor meniuri contextuale să se facă prin apăsări și nu prin atingeri de butoane (ca și la Apple Watch), dar va putea să permită utilizatorilor, la fel ca și în cazul MacBook-urilor cu Force Touch Trackpad, să facă semnături digitale mult mai apropriate de cele reale (făcute pe hârtie). Așadar, Force Touch va fi pentru iPhone 6s ce a fost Touch ID pentru iPhone 5s sau ce a fost Siri pentru iPhone 4s (n. iPhone-urile cu litera „s” în denumire nu vin cu mari modificări de design, Apple optând în schimb pentru implementarea unei caracteristici noi și definitorii, dar și pentru îmbunătățirea camerei, a performanțelor și a altor aspecte).

Și pentru că tot veni vorba despre cameră, una dintre cele mai importante și iubite, componente ale oricărui iPhone, aceasta va fi îmbunătățită semnificativ odată cu lansarea noilor modele. Deși analistul ne vorbește acum doar despre implementarea unui senzor de 12 megapixeli (în condițiile în care alte persoane arătau către păstrarea senzorului de 8 megapixeli), în trecut am aflat că iPhone 6s va avea o cameră similară SLR-urilor, cu două obiective, o diafragmă mai mare și alte câteva îmbunătățiri care să aducă poze de o calitate superioară celor pe care le pot înregistra actualele modele de iPhone.

Trecând mai departe, analistul vorbește despre implementarea în viitorul iPhone a unui SoC Apple A9 (probabil cu trei nuclee) și a 2GB de RAM LPDDR4 – mai mult și mai rapid decât RAM-ul iPhone 6. În plus, el mai adaugă faptul că Apple va mai adăuga un microfon în aproprierea difuzorului pentru îmbunătățirea calității apelurilor, Touch ID va fi îmbunătățit, va fi oferită posibilitatea controlării dispozitivului prin gesturi și chiar ar putea să fie implementat un ecran de safir pe unele modele de iPhone 6s Plus.

La exterior, lucrurile vor rămâne probabil neschimbate, însă analistul susține că Apple va folosi la fabricarea noilor dispozitive un aluminiu mai rezistent, care să facă uitată problema îndoirii, dar și că va introduce culoarea roz, care să aducă aminte de aurul roz de pe Apple Watch Edition.

În cele din urmă, analistul previzionează că Apple va comercializa între 80 și 90 de milioane de dispozitive iPhone în 2015 (probabil din momentul lansării iPhone 6s, în condițiile în care 61,2 milioane a vândut deja în primele trei luni ale anului).

Desigur, ceea ce spune analistul sunt reiterații ale unor informații/afirmații mai vechi, însă unele date ale sale sunt bazate și pe ceea ce află el direct de la partenerii companiei Apple, parteneri care urmează să producă anumite componente ale viitorului dispozitiv. Prin urmare, nu se poate exclude posibilitatea ca unele date să fie eronate.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 1 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS...

tvOS 16.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

macOS Ventura 13 beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,542CititoriConectați-vă
364CititoriConectați-vă
82AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS Ventura 13 beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la o săptămână distanță de macOS 13 beta...

tvOS 16.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

watchOS 9.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 2 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS 9.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Deși...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.