Apple Watch a fost desfăcut. Iată tot ce ascunde la interior

0
327

Cum primele Apple Watch-uri au fost livrate începând cu primele ore ale dimineții în mai multe țări din lume, primele unități au ajuns și la cei de la iFixit – o companie americană cunoscută pentru faptul că desface noile produse Apple de îndată ce sunt lansate pentru a le arăta utilizatorilor ce ascund la interior, iar ulterior pentru a-i învăța cum să le repare, dacă acest lucru este posibil.

apple watch

Primul ceas desfăcut de aceștia este un Apple Watch Sport de 38mm, iar imaginile publicate de ei ne oferă o imagine destul de bună a interiorului ceasului și a tuturor componentelor pe care le ascunde acolo. Unele componente s-ar putea să vi se pară familiare în condițiile în care ele au mai fost prezentate și în materialele video Apple.

Încă de la început, echipa iFixit a descoperit că decuplarea ecranului de carcasă este un proces destul de dificil, poate chiar la fel de dificil precum procesul de deconectare a cablului Touch ID din iPhone 5s. Sub ecran însă, două dintre cele mai importante caracteristici ale ceasului sunt ușor de observat: motorul haptic și rotița digitală (care are un aspect foarte clasic și la interior). De asemenea, un alt element care ocupă ceva mai mult de jumătate din spațiul disponibil ăn interiorul ceasului este bateria lui, și vorbim despre o baterie mică de 3,8V și o capacitate de doar 205 mAh. Potrivit celor care au desfăcut ceasul, bateria lui este ușor lipită de carcasă, dar va fi foarte simplu de înlocuit (odată ce desfaci ecranul…). Tot legat de baterie, merită menționat că ceasul de 42 mm ar trebui să aibă o baterie cu o capacitate mai mare în condițiile în care Apple a anunțat deja că acest model va oferi o autonomie a bateriei ceva mai mare decât modelul de 38 mm, care a fost desfăcut astăzi.

EFmSP1iufRutr2hA

Unul dintre cele mai importante componente ale ceasului este însă „creierul” acestuia, cipul Apple S1. Acesta a pus ceva probleme în procesul de desfacere, deoarece este prins cu „cele mai mici șuruburi cu trei brațe” pe care cei de la iFixit le-au văzut, motiv pentur care au fost nevoiți să-și modifice șurubelița. Legat de acest cip este foarte important de știut că are un driver PowerVR SGX543, aceeași componentă grafică fiind găsită și în interiorul cipului Apple A5 din iPad 2, iPad mini și iPhone 4s. Cu alte cuvinte, ceasul are un procesor similar dispozitivelor iOS lansate în urmă cu patru ani.aHqFFtjMIJUQguXa

Separat de toate acestea, iFixit a observat că din cauza spațiului foarte mic din interiorul ceasului, compania Apple a înfășurat în mod inteligent cablul acestuia între straturile interioare și exterioare ale carcasei.

Mai multe imagini și detalii despre procesul de dezasamblare a ceasului găsiți pe site-ul iFixit.

- Reclamă -