Apple ridică programul de restituire a capitalului la 200 miliarde de dolari

0
294

Sursa imagine: Forbes

Odată cu anunțul privind rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 1 al anului 2015, compania Apple a mai făcut un anunț cât se poate de important, de data aceasta pentru acționari. Gigantul din Cupertino a anunțat luni noaptea o creștere semnificativă a programului de răscumpărare și dividende la valoarea de 140 miliarde de dolari, de la 90 de miliarde de dolari. Această mărire aduce cu ea o creștere cu 11 procente a dividendelor trimestriale.

În total, gigantul din Cupertino vrea să restituie în cadrul acestui program 200 de miliarde de dolari acționarilor până în luna martie din 2017. Din 2012, de la inițierea lui, Apple a restituit 112 miliarde de dolari, dintre care 80 de miliarde de dolari ducându-se pe răscumpărări de acțiuni. Dividendele plătite către acționari vor fi și ele mai mari ca urmare a evoluțiuei companiei americane , astfel că la închiderea pieței bursiere din ziua de 11 mai, acționarii vor primi 0,52$ pentru fiecare acțiune pe care o au la compania americană. Ultimele dividende plătite de americani în luna februarie a acestui an au fost de 0,47$.

În cadrul comunicatului de presă în care a făcut anunțul, Tim Cook, directorul Apple a declarat:

[pull_quote_center]Credem că Apple are în față un viitor luminos, iar dimensiunea fără precedent a programului nostru de restituire a capitalului reflectă această convingere solidă. Deși cea mai mare parte din programul nostru se va concentra pe răscumpărarea acțiunilor, știm că dividendele sunt foarte importante pentru mulți dintre investitorii noștri, așa că le vom crește pentru a treia oară în mai puțin de trei ani.[/pull_quote_center]

Aceste anunțuri pozitive pentru investitori vin într-un moment în care Apple a anunțat rezultatele unui trimestru grozav aproape din toate punctele de vedere. În cadrul comunicatului de presă emis aseară, Apple anunța, printre altele, că a înregistrat un profit de 13,6 miliarde de dolari și a vândut 61,2 milioane de dispozitive iPhone în perioada ianuarie-martie a acestui an, ceea ce reprezintă o creștere anuală de aproape 30 de procente.

- Reclamă -