App Store a înregistrat în T1 2015 o creștere anuală de 29%

0
193

app store apple watch

În cadrul teleconferinței care a urmat anunțul privind rezultatele financiare ale companiei pe trimestrul 1 al anului fiscal 2015, Tim Cook, directorul Apple, a anunțat că în această perioadă App Store a înregistrat cel mai bun trimestru din istorie, având în vedere creșterea anuală de 29 de procente. Întreaga categorie de servicii online ale companiei Apple, care include iTunes Store, App Store, Mac App Store, iBooks Store, AppleCare, Apple Pay, licențierea, și nu numai au înregistrat o cifră de afaceri trimestrială record, de 5 miliarde de dolari, aceasta fiind cu 9 procente mai mare decât cea înregistrată anul trecut. O bună parte din această creștere se datorează în special App Store.

Potrivit directorului economic al Apple, Luca Maestri, App Store rămâne „incredibil de popular” în rândul consumatorilor din întreaga lume, înregistrând în primele trei luni ale anului cu 70 de procente mai multe venituri decât a înregistrat marele său rival, Google Play. Acest lucru înseamnă automat că posesorii de iPhone și iPad acceptă să cheltuie bani pe aplicații, ceea ce se traduce automat prin venituri mai mari obținute de către dezvoltatori de pe platforma Apple, comparativ cu magazinul Google.

În cadrul telefonferinței, Apple a ținut să facă un anunț interesant cu privire la aplicațiile bazate pe HealthKit, deci care fac parte din inițiativele luate de către Apple în domeniul sănătății și fitnessului odată cu lansarea iOS 8 și a Apple Watch. Potrivit lui Tim Cook, HealthKit s-a bucurat de un succes răsunător având în vedere faptul că deja există pe App Store peste 1.000 de aplicații bazate pe acest framework.

Cei de la Apple sunt extrem de mândri și de numărul mare de dezvoltatori care și-au optimizat aplicațiile pentru Apple Watch. Potrivit cifrelor oficiale, pe App Store se găsesc acum peste 3.500 de aplicații optimizate pentru ceas.

Așadar, ținând cont de faptul că App Store devine o componentă tot mai importantă a afacerii Apple, este de așteptat ca Apple să anunțe la WWDC 2015 câteva noutăți importante legate de magazin, dar și noi instrumente pentru dezvoltatori.

- Reclamă -