Apple lansează un nou adaptor de alimentare de 5W nou pentru Apple Watch. Modelul Sport are un cablu de alimentare din plastic

0
1233

Odată cu Apple Watch, compania Apple a implementat în sfârșit sistemul de alimentare fără fir. Ceasul va folosi un cablu de alimentare prin inducție MagSafe, care însă îi va obliga pe utilizatori să și-l dea jos de pe mână în timpul procesului de încărcare a bateriei. Această modalitate de alimentare nouă a determinat-o pe compania americană să deseneze și un adaptor de alimentare nou, pentru câteva țări de pe glob, inclusiv Marea Britanie.

Apple-5W-Charger-Folding-Pins

Începând cu adaptorul de alimentare, singura versiune modificată de către Apple a fost cea de 5W. Aceasta are nu doar o formă diferită, ci și contacți care se pliază, așa cum ne demonstrau și imaginile publicate de un fost jucător de rugby britanic zilele trecute. Acest adaptor de alimentare este comercializat separat de către Apple în câteva țări din Europa și Asia, inclusiv în Marea Britanie, Irlanda, Hong Kong, Singapore și Malaezia, dar și împreună cu Apple Watch.

Momentan nu se știe dacă noul adaptor de alimentare mai convenabil de transportat va fi comercializat și împreună cu orice iPhone sau iPad, însă este posibil ca el să fie inclus în cutia acestor dispozitive odată ce noi modele vor fi lansate. În prezent, Apple comercializează, alături de noul adaptor al cărui preț este de 25 de lire, și vechiul adaptor de alimentare de 5W, al cărui preț este de 15 lire.

Separat de noul adaptor de alimentare lansat de către Apple odată cu lansarea Apple Watch, compania americană a mai introdus și un cablu de alimentare nou, despre care vă vorbeam încă din toamnă. Acum însă doresc doar să punctez un aspect interesant legat de acest cablu de alimentare. Dacă gigantul din Cupertino promova până acum doar un cablu de alimentare cu un conector magnetic acoperit cu metal, se pare că există și acoperit cu plastic, acesta urmând să fie folosit probabil de cei mai mulți utilizatori.

Se pare că pentru a reduce din prețul modelului de bază de Apple Watch, Sport, compania americană a inclus în pachetul acestuia un cablu de alimentare cu conector magnetic din plastic. Acest conector nu va veni și împreună cu modelele de Apple Watch mai scumpe, în condițiile în care am văzut deja că ceasurile cu carcasă din oțel inoxidabil și aur vor veni cu exact același cablu, dar care va avea un conector magnetic MagSafe din metal frumos lustruit. Desigur, și plasticul de pe acest conector este unul de calitate, fiind asemănător celui care este utilizat și în celelalte accesorii Apple de culoare albă, însă nu se poate ridica la calitatea celui metalic.

Cei care nu suportă plasticul sau care vor să aibă un cablu de alimentare mai elegant vor putea să cumpere separat un cablu cu conector MagSafe metalic din magazinele companiei Apple la prețul de 29$ (pentru cablul de 1m) sau 39$ (pentru modelul de 2m).

- Reclamă -