Bateria Apple Watch va rezista la 1.000 de cicluri de alimentare completă

1
915

După ce am văzut că Apple a creat un încărcător nou pentru a facilita alimentarea primului său ceas, ar fi interesant să aflăm și cât de mult va rezista bateria Apple Watch înainte să trebuiască schimbată eventual împreună cu tot cu ceasul. Potrivit unei pagini web în care ne vorbește despre bateriile dispozitivelor sale și cât de prietenoase sunt cu mediul, compania americană a anunțat acum că și bateria micului Apple Watch are o durată de viață limitată, după care va trebui schimbată sau reciclată.

EFmSP1iufRutr2hA

Se pare că bateria de 205 mAh a ceasului a fost proiectată să își păstreze până la 80% din capacitatea sa chiar și în urma a 1.000 de alimentări complete. Asta înseamnă că durata de viață a bateriei ceasului, presupunând că ea ar fi încărcată complet o singură dată în fiecare zi, ar trebui să fie de aproximativ doi ani și jumătate. Aceste rezultate o plasează alături de bateriile MacBook și iPad, care, de asemenea, ar trebui să își păstreze 80% din capacitate după 1.000 de alimentări complete. Lucrurile nu stau chiar la fel de bine în cazul iPhone, al cărui baterie ar trebui să își păstreze capacitatea la 500 de alimentări complete, sau al iPod, care poate accepta până la 400 de alimentări.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că după exact 1.000 de încărcări bateria Apple Watch va trebui schimbată. Dimportivă. Ea ar putea să își păstreze 80% din capacitate chiar și după acest prag, după care capacitatea se va reduce treptat până în momentul în care bateria nu va mai stoca energia, deci dispozitivul va trebui ținut în permanență conectat la curent.

Datele oficiale ale companiei Apple relevă faptul că Apple Watch ar trebui să ofere o autonomie de 18 ore în condiții de utilizare mixtă sau până la 72 de ore în modul de conservare a energiei.

Bateria este acoperită de garanția de un an sau doi ani a ceasului, după care compania va permite înlocuirea ei contra unui cost de 79$, plus o eventuală taxă de livrare de aproape 7 dolari.

- Reclamă -