Apple invită dezvoltatorii să publice aplicațiile compatibile cu Apple Watch pe App Store

0
379

Apple-Watch-App-Submissions-800x421

La nici o săptămână după ce numeroase aplicații mari au început să fie actualizate pentru a include compatibilitate cu Apple Watch, compania Apple a început să notifice dezvoltatorii înregistrați pe Developer Center că pot să trimită spre publicare aplicații compatibile cu Apple Watch. Asta înseamnă că angajații Apple care se ocupă de revizuirea aplicațiilor înainte de a permite publicarea lor pe App Store vor accepta și acele aplicații care folosesc SDK-ul WatchKit și sunt venite de la dezvoltatori neprivilegiați.

Odată cu acest anunț, compania Apple și-a actualizat și site-ul web WatchKit pentru a include detalii în legătură cu modalitatea în care dezvoltatorii pot să optimizeze aspectul și procesul de dezvoltare a aplicațiilor pentur Apple Watch, inclusiv recomandări privind numele, descrierile, pictogramele, capturile de ecran, cuvintele cheie, numărul de versiune și build pe care să le aleagă.

Excluzând aplicațiile pentru Apple Watch pe care Apple deja le-a acceptat pe App Store și care provin în general de la dezvoltatorii care au avut ocazia de a lucra la ele alături de inginerii Apple, aplicațiile ce provin de la restul dezvoltatorilor ar trebui să fie aprobate în mod constant atât înainte, cât și după lansarea pe piață a ceasului. După cum probabil știați, Apple Watch va fi lansat pe data de 24 a lunii aprilie, așa că aplicațiile optimizate pentru dispozitiv vor putea fi testate înainte în magazinele Apple și de către persoanele care au primit ceasul deja de la compania americană.

Legat de aplicațiile lansate de către dezvoltatorii privilegiați, acestea sunt menționate în cadrul articolului către care face trimitere linkul de mai jos:

Dezvoltarea aplicațiilor pentru Apple Watch a început la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, când Apple a publicat iOS 8.2 beta și Xcode 6.2 beta, ambele incluzând WatchKit. Cum iOS 8.2 a fost deja lansat la începutul acestei luni, era firesc ca Apple să permită odată dezvoltatorilor să publice pe App Store actualizările la care lucrează de luni bune.

- Reclamă -