Programul Apple de buyback este disponibil acum și pentru telefoanele cu Android, Windows sau BlackBerry

0
956

Confirmând zvonurile apărute la începutul lunii martie, compania Apple a actualizat săptămâna aceasta programul Reutilizare și Reciclare disponibil în Statele Unite ale Americii, Canada și câteva dintre țările Europene pentru a acoperi și o parte dintre telefoanele inteligente create de competitorii săi. Disponibil atât online, cât și în magazine, programul le permite așadar utilizatorilor care au smartphone-uri non-Apple, cum ar fi o serie de modele produse de companii precum Samsung, HTC, LG, Nokia, Sony sau BlackBerry, să le ofere la schimbul unor carduri cadou în schimbul cărora să poată achiziționa un iPhone nou.

Apple-Smartphone-Trade-in-Program-800x330

Momentan programul este disponibil doar în Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia și Canada și face parte dintr-un parteneriat cu compania specializată pe răscumpărări și schimburi, Brightstar. Mai mult decât atât, un alt parteneriat încheiat cu firma Dataserv îi permite companiei Apple să accepte în programul „Reutilizare și Reciclare” și acele PC-uri vechi produse de diferiți producători.

Programul Reutilizare și Reciclare al Apple a fost lansat în vara anului 2013, iar dacă inițial se adresa doar dispozitivelor iPhone și Mac-urilor, începând de anul trecut el se adresează și tabletelor iPad. Avantajul acestui program este că permite valorificarea imediată a produsului eligibil pe care îl deții, chiar dacă de banii primiți în urma unei evaluări efectuate de Apple sau parteneri vor putea fi folosiți doar pentru a achiziționa un produs nou al gigantului din Cupertino. Desigur, marele dezavantaj este că Apple nu oferă foarte mulți bani pe produsul vechi pe care îl dai la schimbul unuia nou. Un alt dezavantaj ar fi că unele smartphone-uri sau alte dispozitive/computere, printre care le includem și pe cele Apple mai vechi, nu sunt eligibile pentru acest program, și chiar dacă tu vei putea să le dai la reciclare, nu vei primi nimic în schimbul lor.

Separat de faptul că acum programul acoperă în unele țări și smartphone-urile non-Apple, compania din Cupertino a mai extins disponibilitatea lui în încă o țară – China. Programul din această țară are aceleași reguli ca și cel din SUA, de exemplu, cu excepția că nu este momentan dispononibil și pentru smartphone-urile produse de alții.

- Reclamă -