Apple ar fi înregistrat peste 2,3 milioane de precomenzi pentru Apple Watch la nivel global

1
434

apple-watch

Analistul KGI Securities, care a făcut în trecut numeroase previziuni corecte privind produsele Apple nelansate, a trimis o notă investitorilor prin care îi anunță nu doar că TSMC va asigura aproximativ 30 de procente din necesarul de cipuri Apple A9 pentru viitoarele modele de iPhone și iPad, dar și că gigantul din Cupertino a înregistrat un număr record de precomenzi pentru Apple Watch. Analistul estimează că Apple a înregistrat de la lansarea sesiunii de precomenzi și până în prezent, în toate cele 9 țări în care este disponibil, nu mai puțin de 2,3 milioane de precomenzi pentru Apple Watch. Estimarea lui este oarecum susținută parțial de un studiu al celor de la Slice Intelligence din care reieșea că au fost înregistrate 1 milion de precomenzi pentru Apple Watch în SUA.

[pull_quote_center]Estimăm producția a aproximativ 2,3 milioane de unități Apple Watch în perioada martie-mai. Producția în masă a Apple Watch a început în martie și va ajunge probabil la 2,3 milioane de unități până la finele lunii mai. Luând în considerare faptul că mulți dintre clienții care au precomandat un Apple Watch nu vor primi ceasul până în iunie, estimăm că totalul de precomenzi la nivel global a depășit 2,3 milioane de unități, Apple Watch Sport, Apple Watch și Apple Watch Edition reprezentând 85%, 15%, respectiv, mai puțin de 1% din totalul de precomenzi.[/pull_quote_center]

Kuo mai adaugă faptul că Apple are în plan extinderea lanțului de furnizori Apple Watch în condițiile în care dorește să ajungă la o producție de 2/3 milioane de unități pe lună. De asemenea, el susține că modorul care produce retroacțiunile haptice și ecranele AMOLED furnizate de LG Display sunt componentele ale căror producție merge foarte greu și este cam dificil de îmbunătățit.

În cazul în care s-ar înlătura problemele de producție ale motorului vibrator din Apple Watch și ale ecranului AMOLED, atunci Apple ar putea să ajungă la 2,5 milioane de unități Apple Watch produse în luna iunie, în opinia analistului american. Cu toate acestea, el încă nu este sigur dacă are rost ca Apple să încerce să producă foarte multe unități de Apple Watch în condițiile în care nu știe dacă acest ceas va fi sau nu un hit. Se pare că mai puțin de 1 din 10 posesori de iPhone au precomandat ceasul până acum, o mare parte dintre aceștia fiind fani Apple.

Până acum Apple nu a vorbit deloc despre vânzările de Apple Watch și chiar dacă stocurile s-au epuizat în primele 6 ore de la începerea sesiunii de precomenzi, este greu să faci o estimare veridică sau să apreciezi corect spusele analiștilor sau studiile făcute de diverse firme.

- Reclamă -