Rata de adopție a iOS 8 ajunge la 77%

- Publicitate -

Cu cât ne apropriem mai mult de anul de disponibilitate al iOS 8, cu atât rata de adopție a sa crește și se aproprie mai mult de 90 de procente. Ultimele statistici furnizate de către Apple și companiile de urmărire a traficului pe web ne arată că iOS 8 a ajuns în momentul de față la o rată de adopție de aproximativ 80 de procente, ceea ce este un lucru încântător pentru Apple și dezvoltatorii de aplicații.

Captură de ecran din 2015.03.19 la 07.31.25Potrivit statisticilor publicate de către Apple pe site-ul web dedicat dezvoltatorilor de aplicații, 77% dintre dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch active rulează o anumită versiune a iOS 8. Din păcate însă, diagrama companiei Apple nu ne arată și care versiune a iOS 8 este cea mai populară sau pe unde se situează cea mai recentă actualizare – iOS 8.2 Cu toate acestea, ea ne arată că unul din cinci dispozitive (20%) iPhone, iPad și iPod touch rulează încă versiunea majoră a iOS lansată în luna septembrie a anului 2013 – iOS 7. De asemenea, legat de iOS 6 și versiunile precedente ale sistemului de operare, acestea mai sunt instalate doar pe 3% dintre terminalele active.

Apple măsoară rata de adopție a diferitor versiuni ale sistemului de operare pentru mobil prin urmărirea traficului pe App Store dintr-o zi. Cele mai recente cifre reflectă traficul pe App Store din data de 16 martie. Comparativ cu ultimele măsurători de la începutul lunii aprilie, creșterea este de numai două puncte procentuale, în timp ce dacă ne raportăm la cifrele publicate în luna februarie vom vedea că iOS 8 este cu 5 procente mai popular în rândul utilizatorilor.

Vorbind despre datele de trafic publicate de către MixPanel, acestea ne prezintă niște rezultate puțin diferite față de cele ale Apple, întrucât măsurătorile făcute de ei sunt realizate nu pe App Store, ci pe site-urile web partenere companiei respective. Astfel, cele mai recente date ne arată că iOS 8 are o rată de adopție de aproape 80%, în timp ce iOS 7 are aproximativ 11,8%, iar versiunile anterioare până în 2 procente.

Captură de ecran din 2015.03.19 la 07.38.42

Trendul ascendent al celei mai recente versiuni a iOS era și anul trecut pe vremea aceasta, când MixPanel raporta o rată de adopție de 88,97% pentru iOS 7.

Desigur, nu ar trebui să vă mai surprindă faptul că iOS 8 este mai nepopular comparativ cu iOS 7, deoarece acest lucru a fost vâzut încă de la lansarea actualizării din septembrie. Lucrurile s-ar putea însă schimba, iar utilizatorii cu terminale compatibile ar putea să fie determinați să facă actualizarea la iOS 8 odată ce Apple va publica iOS 8.3, o versiune care va aduce multiple noutăți, printre care se numără și noi caractere emoji, noi limbi pentru Siri, funcții noi în Mesaje și multe altele. Dar mai important, iOS 8.3 va spori în mod semnificativ performanțele și va reduce erorile din sistemul de operare.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Cum sa reporniti sau sa resetati un iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Chiar daca iOS este un sistem de operare foarte stabil ce, spre deosebire de sistemele de operare...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 14.1.2 Sonoma a fost lansat pentru utilizatorii de Mac

macOS 14.1.2 a fost lansat joi seară pentru posesorii de Mac-uri compatibile. Aceasta este a doua actualizare adusă macOS Sonoma 14.1 de la lansarea...

iOS 17.1.2 și iPadOS 17.1.2 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 17.1.2 și iPadOS 17.1.2 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a prezentat iMac 2023 – iată noutățile

Alături de noua gamă MacBook Pro cu afișaje de 14 inch și 16 inch, Apple a prezentat în cadrul evenimentului media de azi-noapte și...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.