Koenigsegg Regera cea mai puternică mașină care are Apple CarPlay

0
1067

Cunoscutul producător suedez de hipermașini, Koenigsegg, a prezentat marți la Salonul Auto de la Geneva, cel mai nou model de mașină sport, pe care vor paria în viitor. Numit Regera (tradus din suedeză, numele înseamnă „a domni”), noul hipercar Koenigsegg are în total 1810 cai putere și este compatibil cu Apple CarPlay.

regera_robotized1

Motorul Koenigsegg Regera este unul V8 de 5 litri și dezvoltă 1.100 de cai putere, însă lângă el au mai fost montat tre motore electrice, care dezvoltă în total 700 de cai putere. Atunci când funcționează împreună, motoarele produc peste 1.800 de cai putere, făcând din Koenigsegg Regera mașina cu cea mai rapidă accelerție. Hipercarul accelerează de la 150 la 250 km/h în mai puțin de 3,2 secunde și ajunge la 400 km/h în mai puțin de 20 de secunde. Acest lucru se datorează faptului că unul dintre cele trei motoare electrice înlocuiește transmisia standard cu sistemul Koenigsegg Direct Drive, iar celelalte două sunt montate pentru fiecare dintre cele două roți de pe spate.Regera_powerplug1-930x481

La interior, bolidul suedezilor este echipat cu un sistem de infotainment care include un ecran de 9 inchi cu infraroșu zForce Neonode. Despre acesta, cei de la Koenigsegg ne spun că este superior ecranelor tactile atât în ceea ce privește recunoașterea atingerilor, cât și gesturile multi-touch. În plus, sistemul de infotainment este compatibil cu sistemul Apple CarPlay, oferind astfel celor care dețin mașina și un iPhone posibilitatea de a-și conecta telefonul la mașină pentru a se bucura de o versiune a iOS optimizată pentru mașină, care oferă acces rapid la aplicații precum Telefon, Mesaje, Hărți, Muzică, Podcasturi și nu numai.Koenigsegg_Regera_interior

Prețul unui Koenigsegg Regera este de 1,89 milioane de dolari, însă cei care vor să își cumpere această mașină se vor ivi cu următoarea problemă: producătorul suedez nu intenționează să fabrice mai mult de 80 de astfel de hipermașini.

Un alt producător de supermașini care a implementat CarPlay în sistemele de infotainment este Ferrari. Anul trecut, faimosul producător italian a lansat Ferrari FF, mașina de 300.000 $ fiind până acum cel mai scump și mai puternic autoturism cu CarPlay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.