Viitoarele modele de iPhone urmează să aibe Force Touch, dar nu și o cameră cu două obiective

0
610

Una dintre tehnologiile grozave ale Apple Watch urmează să își facă prezența și pe viitoarele modele de iPhone. Confirmând o serie de informații apărute în trecut, sursele celor de la AppleInsider ne indică faptul că iPhone 6s și iPhone 6s Plus vor adopta tehnologia Force Touch preluată de pe ceasul prezentat în septembrie. Deloc suprinzător, aceste modele de iPhone vor avea în continuare designul fizic al iPhone 6 și iPhone 6 Plus, păstrând în același timp ecranele de 4,7 inchi și 5,5 inchi.

Apple-Watch-force-touch

Force Touch este o tehnologie dezvoltată de către Apple care folosește mici electrozi pentru a distinge atingerile ușoare de apăsările mai putrernice pe ecran. Astfel, software-ul va putea interpreta atingerile diferit în funcție de cât de tare apeși tu pe ecran. Apple ne spune că Force Touch aduce o nouă dimensiune în sistemul de operare și consideră că aceasta este cea mai importantă funcționalitate de recunoaștere a atingerilor de la lansarea multi-touch.

Pentru ca Apple să poată adăuga Force Touch în ecranele iPhone 6s și iPhone 6s Plus, compania va trebui să implementeze un ecran OLED flexibil, la fel ca și pe Apple Watch. Asta înseamnă că ecranul viitoarelor modele de iPhone va fi superior din și mai multe puncte de vedere decât ecranul actualelor iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Tot de la sursele citate de AppleInsider mai aflăm că Apple a dorit să implementeze Force Touch în ecranele iPhone 6 și iPhone 6 Plus, lansate la finele anului trecut, însă problemele de calibrare a ecranelor au dus la renunțarea implementării acestei caracteristici chiar înaintea lansării dispozitivelor. Problemele respective par însă că au fost rezolvate până în momentul de față, ceea ce înseamnă că Force Touch își va face apariția pe viitoarele modele de iPhone.

În ceea ce privește zvonurile apărute până acum cu privire la implementarea în iPhone a unui sistem cu două obiective similar celor de pe DSLR-uri, se pare că ea nu va fi posibilă în cazul iPhone 6s și a iPhone 6s Plus, deoarece presupune automat redesenarea întregfii carcase – un lucru pe care Apple nu intenționează să îl facă până în 2016. Cu toate acestea, se zvonește că iPhone 6s va veni cu cel mai mare salt în privința camerei de la lansarea iPhone și până acum.

iPhone 6s și iPhone 6s Plus urmează să fie lansate de către Apple în luna septembrie a acestui an.

- Reclamă -