Iată noua aplicație Apple Watch pentru iPhone inclusă de Apple în iOS 8.2

- Publicitate -

screen-shot-2015-03-09-at-1-26-39-pm

Pentru a aduce compatibilitate cu Apple Watch, compania Apple a publicat în cursul zilei de 9 martie o actualizare majoră pentru iOS 8. Disponibil deja de 24 de ore pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch, iOS 8.2 aduce numeroase corecturi de probleme, îmbunătățiri pentru performanțe, noutăți în aplicația Sănătate și, cel mai important, o nouă aplicație Apple Watch. Această nouă aplicație preinstalată pe dispozitivele iPhone 5 sau mai recente va fi necesară utilizatorilor de Apple Watch, deoarece prin ea vor putea descărca aplicații, modifica setările și nu numai.

Cei care au instalat iOS 8.2 și au un iPhone 5, 5c, 5s, 6 sau 5 Plus, au obsevat că pe ecranul principal al dispozitivului lor a apărut noua aplicație Apple Watch, care nu poate fi eliminată și a cărei pictogramă iese oarecum în evidență având în vedere fundalul negru și imaginea cu profilul ceasului inteligent al companiei Apple.

apple watchOdată deschisă această aplicație, veți observa că pe ecranul principal al ei sunteți întâmpinați cu un mesaj de bun-venit și că tot de acolo veți putea printr-o simplă atingere de buton să asociați ceasul cu iPhone-ul pe care îl folosiți sau să obțineți mai multe informații despre dispozitiv. Vorbind despre această din urmă opțiune, trebuie să știți că ea vă va redirecționa către site-ul web al companiei Apple. În centrul ecranului principal al aplicației Apple Watch vor fi derulate imagini cu ceasuri din fiecare dintre cele trei colecții – Apple Watch Sport, Apple Watch și Apple Watch Edition.

Trebuie observat că metoda de asociere implicită este una unică. În momentul în care ne vom cumpăra ceasul, vom putea pur și simplu să îl îndreptăm spre cameră și să încadrăm ecranul de pornire al lui într-un vizor afișat pe ecranul iPhone-ului. În cazul în care această metodă nu va funcționa, utilizatorii sunt îndrumați să folosească asocierea manuală prin atingerea pictogramei „i” de pe Apple Watch, pentru a-i vedea numele pe care să îl introducă apoi în aplicație. Este bine de știut că activarea Bluetooth-ului atât pe iPhone, cât și pe ceas este necesară pentru a face asocierea.

apple watch

Separat de ecranul principal, disponibil la fila „Ceasul dvs.”, aplicația mai oferă încă două pagini: „Explorați” și „App Store”. În „Explorați” sunt prezentate utilizatorilor o serie de clipuri video de prezentare a ceasului inteligent, însă dupoă lansarea din aprilie, Apple a promis că aici va încărca o serie de tutoriale în care se va încerca prezentarea diferitor funcționalități și detalierea modului în care poți interacționa cu noul dispozitiv.

Cea de-a treia și ultima secțiune este App Store, și ea oferă acces la magazinul de aplicații pentru ceas – o secțiune a iTunes Store dedicată doar aplicațiilor pentru ceas (cum este, în cazul iOS, o secțiune dedicată doar aplicațiilor pentru iPhone, iPod touch și iPad). Momentan, această secțiune nu poate fi accesată dintr-un motiv lesne de înțeles – ceasul va fi lansat abia pe 24 aprilie, iar până atunci dezvoltatorii nu pot lansa apicații pentru ceas.

Revenind puțin la pagina „Ceasul dvs” din cadrul aplicației Apple Watch, este foarte posibil ca aceasta, după asocierea ceasului, sp ofere utilizatorilor posibilitatea de a modifica setările sale, de a personaliza unele elemente, cum ar fi ecranul principal, precum și opțiunea de a salva poze sau melodii de pe iPhone pe ceas.

Aplicația este semi-inutilă în momentul de față și așa va rămâne până pe 24 aprilie. Din păcate pentru aceia dintre voi care oricum nu intenționați să cumpărați prea devreme ceasul sau nu vreți să-l cumpărați deloc, aplicația Apple Watch este imposibil de eliminat de pe iPhone, așa că singura opțiune care vă rămâne pentru a o face să dispară este să o ascundeți într-un dosar.

Celelalte noutăți pe care le aduce iOS 8.2, precum și linkurile de descărcare sunt disponibile în articolul menționat mai jos:

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.