Facebook Messenger 23.0 pentru iPhone și iPad a fost lansat pe App Store – unii dintre utilizatori vor putea transfera bani prietenilor

0
1114

După seria de actualizări primite de o bună parte dintre aplicațiile sale la sfârșitul săptămânii trecute, la începutul acesteia a fost lansată o versiune mai nouă a Facebook Messenger, care introduce și o noutate semnificativă pentru unii dintre utilizatorii acesteia.

facebookpayments-800x508

Facebook Messenger 23.0 pentru iPhone și iPad este acum disponibilă pe App Store și include corecturi de probleme și actualizările necesare pentru implementarea în curând a funcționalității de transfer de bani. Aflată în curs de implementare, noua funcționalitate a Facebook Messenger va oferi utilizatorilor posibilitatea de a primi și trimite bani direct din aplicație prietenilor lor, făcând astfel una dintre cele mai urâte aplicații ale Facebook și mai utilă. Utilizarea acestei caracteristici noi este complet gratuită potrivit companiei Facebook, care a intrat ca și concurent al serviciilor de transfer de bani într-un domeniu dominat de PayPal.

Utilizatorii care vor primi noua funcționalitate vor putea să trimită bani prietenilor prin accesarea pictogramei „$” localizată în bara de deasupra tastaturii – de unde mai poți trimite și poze, stickere, înregistrări vocale și nu numai. Funcționalitatea este foarte simplu de folosit de către utilizatori nu doar pentru că butonul de accesare a ei este mereu la îndemână, ci și pentru că după îl accesezi va trebui doar să alegi suma pe care dorești să o trimiță, apoi să selectezi butonul Pay (Plătiți) din partea dreaptă sus a ecranului și să adaugi, dacă nu ai făcut-o încă, un card Visa sau MasterCard pentru a face transferul din contul tău în contul prietenului. Aceeași aplicație va notifica prin mesaj prietenul că i-ai transferat niște bani.

Pentru a primi banii tot ce va trebui să faci este să deschizi conversația cu prietenul care ți i-a trimis și să adaugi un card pe care să îi primești, dacă nu ai adăugat unul deja în configurările aplicației. Banii vor fi apoi transferați în contul tău între una și 3 zile lucrătoare, chiar dacă din contul expeditorului vor fi trași imediat.

În prezentarea noii funcționalități, cei de la Facebook au mai acordat mult spațiu și pentru prezentarea securității, iar pe scurt trebuie să știți că americanii folosesc multiple straturi de software și hardware pentru a-și proteja sistemele de plăți.

Iar după ce am văzut serviciul care are multiple aspecte pozitive, dar a cărui lansare nu ne mai surprinde deoarece știam din octombrie de ea, trebuie să știm că serviciul de transfer de bani nu va fi disponibil deocamdată decât în Statele Unite ale Americii. Compania Facebook nu face o mențiune legată de extinderea disponibilității luni și în alte țări de dinafara SUA.

Pentru a face actualizarea la cea mai recentă versiune a Facebook Messenger pentru iPhone și iPad tot ce va trebui să faci este să accesezi de pe ecranul principal al dispozitivului tău App Store, secțiunea Updates și să accesezi butonul Update din dreptul aplicației ori să urmezi linkul direct inserat mai jos:

  • Facebook Messenger pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
- Reclamă -