Apple pregătește lansarea unei noi tastaturi wireless cu taste iluminate și câteva modificări

Compania Apple ar putea actualiza cât de curând un produs pe care nu l-a mai schimbat de câțiva ani. Este vorba despre tastatura wireless, comercializată împreună cu orice iMac și ca și accesoriu separat pentru celelalte Mac-uri, tabletele iPad sau alte computere/dispozitive Bluetooth compatibile. Magazinele companiei Apple din Cehia, Ungaria și chiar în Statele Unite ale Americii (pentru șablonul arab) afișează, aparent accidental, o tastatură Apple wireless care are câteva caracteristici noi.

Captură de ecran din 2015.03.23 la 20.32.58

Potrivit ilustrației care ne prezintă toate tastele, noua versiune a tastaturii wireless comercializată de către Apple va veni cu câteva modificări în rândul de sus, dar și la interior. Așa cum se poate vedea în zonele evidențiate de noi, tastele F5 și F6 din tastatura wireless a companiei Apple, la fel ca și cele din tastatura integrată în MacBook, îndeplinesc și funcția de control a luminozității tuturor tastelor. Ori asta ne indică faptul că noua tastatură va fi iluminată, la fel ca și în cazul tastaturii tuturor MacBook-urilor comercializate în ultimii ani. Iar pentru utilizatorii care o folosesc, acesta este un mare lucru.

O altă schimbare majoră observabilă la nivelul noii tastaturi este legată de ultimul buton de pe primul rând. Dacă până acum acesta era butonul de ejectare a CD-urilor și a oricărui tip de discuri introduse (cum ar fi discurile amovibile), pe noua tastatură butonul pare să îndeplinească funcționalitatea de oprire sau pornire rapidă a computerului conectat la tastatură. Această schimbare poate fi considerată una utilă din moment ce modelele noi de Mac-uri nu mai au unități optice, iar Apple nu promovează neapărat conectarea discurilor la computerele sale. Și chiar dacă ar fi utilă pentru utilizatorii cu Mac-uri mai vechi, parcă tot mai util ar fi să poți porni/opri computerul dintr-o tastă decât să cauți butonul de pornire din spatele lui. Legat de acest aspect, ar trebui să menționăm însă că momentan Mac-urile nu detectează tastaturile wireless decât după ce sunt pornite, ceea ce ne duce cu gândul că tastatura ar putea permite doar oprirea, adormirea sau repornirea computerului.

Cât despre designul exterior și aranjarea celorlalte taste, nu pare să existe alte schimbări față de versiunea actuală a tastaturii wireless.

Partea interesantă este că Apple nu a actualizat descrierea tastaturii wireless pentru a reflecta schimbările aduse unora dintre taste, așa că rămâne de văzut dacă este vorba despre o simplă eroare a angajaților sau compania chiar vrea să actualizeze tastatura în viitorul nu foarte depărtat. În plus, noua tastatură nu apare în magazinele companiei Apple din țările vorbitoare de limbă engleză, dar nici în Germania sau Franța, de exemplu.

Tastatura Apple Wireless Keyboard este dsiponibilă în forma actuală din 2009, ultima actualizare a ei fiind adusă la sfârșitul anului 2011, pentru a reflecta unele schimbări făcute în OS X.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

21,161FaniÎmi place
16,245CititoriConectați-vă
368CititoriConectați-vă
64AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

Noile iPad Pro 4 și MacBook Air sunt disponibile în România – iată unde și la ce pret

iPad Pro generația a 4-a și MacBook Air 2020 au fost anunțate de către Apple la jumătatea lunii trecute și vin cu câteva îmbunătățiri...

iOS 14 ar putea aduce pe iPhone widget-uri pe ecranul principal și îmbunătățiri pentru fundaluri

iOS 14 și iPadOS 14 ar putea aduce utilizatorilor de iPhone și iPad widget-uri pe ecranul principal și mai mule opțiuni de personalizare a...

Apple a scăpat o informație despre un produs nelansat într-un video

AirTags sunt niște mici dispozitive de localizare a diferitor lucruri (cum ar fi cheile) la care se zvonește că Apple lucrează încă de anul...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.