Instagram a lansat Layout pentru iPhone – o nouă aplicație cu care poți crea colaje foto

0
2152

Instagram este una dintre cele mai populare platforme de partajare a fotografiilor, iar de când a ajuns sub comanda Facebook a început să împrumute una dintre caracteristicile acestei companii – de a lansa câte o aplicație pentru orice. După ce lunile trecute publica pe App Store Hyperlapse, o aplicație grozavă pentru înregistrarea de imagini la timp accelerat (similară funcționalității Time Lapse din aplicația Cameră), Instagram a lansat luni seara o nouă aplicație pe App Store România, iar ea se numește Layout.

Instagram-LAyout-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-006

Denumirea acestei aplicații este probabil semnificativă pentru mulți dintre voi, deoarece ea ne indică funcționalitatea principală a aplicației – crearea de colaje foto. Aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege poze direct din albumul Rolă film al terminalelor iPhone, precum și de a le înregistra din aplicație folosind funcționalitatea integrată numită Photo Booth (care, la fel ca și aplicația cu același nume inclusă de Apple pe iPad, permite utilizatorilor să înregistreze mai multe poze succesive pentru a surprinde mai multe momente). Fotografiile selectate pot fi apoi combinate după bunul plac, alegând unul dintre multiplele șabloane disponibile.

Partea și mai grozavă a aplicației este că fiecare dintre șabloanele disponibile poate fi personalizat de către utilizatori. Astfel, tu nu doar că vei putea să pui poza dorită exact în locul dorit, dar o vei putea întoarce în oglindă, roti sau înlocui oricând, schimba cu oricare alta, efectua zoom pe ea și chiar redimensiona spațiul ocupat de ea în raport cu celelalte.

Instagram-LAyout-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-005

Printre caracteristicile grozave ale aplicației se numără posibilitatea de a include în colaje până la 9 poze pe care să le combini după bunul plac, oferirea unei file intitulate Chipuri, care îți permite să găsești rapid poze cu anumite persoane, precum și opțiunea de a salva creațiile tale în rolă film pentru a le partaja ulterior pe Instagram sau orice altă rețea socială dorești. În plus, aplicația oferă filtrele incluse în Instagram, precum și alte instrumente de creativitate care să te ajute să creezi colaje și mai spectaculoase. Iar dacă nu îți place ideea de cont, atunci vei fi bucuros să aflii că nu este necesar să te loghezi sau să îți creezi vreun cont pentru a folosi noua aplicație a celor de la Instagram.

Layout este disponibilă pe App Store într-un format optimizat doar pentru ecranele dispozitivelor iPhone (inclusiv a iPhone 6 și iPhone 6 Plus), însă poate fi instalată doar pe terminalele care au instalat iOS 7.0 sau orice versiune ulterioară. Dimensiunea aplicației este aproape nesemnificativă – 4,8 MB.

- Reclamă -