Apple notifică utilizatorii Aperture în legătură cu eliminarea iminentă a aplicației de pe App Store

0
94

La sfârșitul săptămânii trecute, compania Apple a început să trimită e-mailuri către toți cei care au cumpărat de pe App Store aplicația Aperture, reamintindu-le de eliminarea iminentă a software-ului de editare foto profesional de pe Mac App Store. E-mailul, pe care îl puteți citi mai jos, confirmă faptul că aplicația Aperture va fi eliminată din magazinul de aplicații și nu va mai fi disponibilă pentru descărcare odată cu lansarea aplicației Poze pentru OS X.

Aperture apple email

 

Utilizatorii care nu au instalat deja aplicația Aperture pe Mac trebuie să știe că nu o vor mai putea face după eliminarea de pe App Store, în cazul în care ea nu este cumpărată deja pe conturile proprii. Cei care însă au descărcat deja Aperture pe Mac trebuie să știe că aplicația va putea fi folosită în continuare pe OS X Yosemite, cu toate că ea nu va mai primi actualizări și s-ar putea să nu mai fie compatibilă cu viitoarele versiuni ale OS X.

Utilizatorii care și-au stocat bibliotecile foto pe Aperture trebuie să știe că ele vor putea fi migrate în aplicația Poze fără a exista pierderi. Astfel, pozele, ajustările, albumele și cuvintele cheie din Aperture, vor fi păstrate în noua aplicație. După migrare, biblioteca foto din Aperture va rămâne intactă, cu toate că modificările aduse pozelor ulterior migrării nu vor fi transferate între cele două aplicații.

Aplicația Poze pentru OS X va fi lansată în această primăvară și va fi disponibilă doar pentru Mac-urile care rulează OS X 10.10.3 sau o versiune ulterioară. Până la lansare, oricine poate testa deja aplicația Poze pentru OS X prin intermediul programului de testare publică al Apple.

 

- Reclamă -