Google pregătește o aplicație Android Wear pentru iPhone și iPad

0
288

Google se pregătește să lanseze o aplicație Android Wear pentru iPhone și iPad, care să permită utilizatorilor să folosească ceasurile inteligente cu Android împreună cu dispozitivele Apple, informează site-ul web francez 01net.

android-wear-app-ios-iphone

Versiunea de Android Wear cu compatibilitate extinsă la iOS urmează să fie anunțată de către Google la conferința pentru dezvoltatori Google I/O, care va avea loc în luna mai a acestui an. Cu toate acestea, site-ul francez susține că Google ar putea grăbi lansarea aplicației în cazul în care Apple Watch are vânzări foarte bune.

Motivul pentru care Google dorește să aducă pe App Store o aplicație care să facă posibilă folosirea ceasurilor sale cu dispozitive iPhone și iPad este de a-i atrage pe acei utilizatori indeciși sau care nu intenționează să cumpere un Apple Watch, atunci când va fi lansat în aprilie. Astfel, dacă până acum niciun utilizator de iPhone nu avea vreun motiv să cumpere un ceas inteligent cu Android, iar acest lucru s-a reflectat în vânzările acestor dispozitive, pe viitor s-ar putea ca situația să se schimbe semnificativ, iar utilizatorii de telefoane Apple să fie convinși să nu cumpere ceasul companiei americane, ci o alternativă mai ieftină.

Momentan, ceasurile cu Android Wear – cum ar fi LG G Watch, Moto 360 sau Samsung Gear – pot fi asociate doar smartphone-urilor care rulează Android 4,3 sau o versiune ulterioară, deci vorbim despre dispozitive mai recente care rulează Android. La fel ca și utilizatorii de Android însă, și cei care au iPhone sau iPad vor trebui să descarce o aplicație de pe App Store pentru a-și putea folosi ceasurile împreună cu dispozitivele lor.

Dacă aceste informații sunt sau nu adevărate, momentan nu știm, însă la sfârșitul lunii trecute apăruse pe Internet un clip video care ne prezenta un ceas cu Android Wear asociat unui iPhone pentru livrarea de notificări. Acest clip a fost vizualizat de peste 300.000 de persoane, însă el nu ne prezenta o aplicație sau metodă oficială.

Din punctul meu de vedere, Google va lansa în viitorul apropriat o aplicație Android Wear pentru iPhone, deși Apple este puțin probabil să lanseze o aplicație Apple Watch pentru Android.

- Reclamă -