Universitatea Stanford din SUA are pe iTunes U – cel mai mare catalog online cu conținut educațional gratuit oferit de instituțile de învățământ de top din întreaga lume – unul dintre cele mai populare cursuri de dezvoltare pentru iOS. Descărcat de peste 1,2 milioane de ori, cursul îi învață pe noii dezvoltatori cum pot crea aplicații pentru iPhone, iPad și Mac folosiond Xcode.

Acest curs a fost recent actualizat de Universitate pentru iOS 8 și limbajul de programare Swift conceput de către Apple și oferit dezvoltatorilor din vara anului 2014. Oferit de același profesor Paul Hegarty prin intermediul Școlii de Inginerie a Stanford, cursul Developing iOS 8 Apps With Swift include capitolele Introduction to iOS, Xcode 6 and Swift, More Xcode and Swift; MVC, Using MVC in iOS, Swift and Fundation și Views.

Universitatea descrie cursul ca fiind actualizat pentru iOS 8 și limbajul de programare Swift, ce poate fi folosit la dezvoltarea noilor aplicații pentru iPhone, iPad și Mac. Cursul include prezentări ale instrumentelor și API-urilor necesare construirii de aplicații pentru iPhone și iPad folosind SDK-ul iOS, precum și, printre altele, informații despre crearea interfețelor utilizator, a animațiilor și a designului obiectelor folosind paradigma model-view-controller.

Condițiile necesare pentru a urma acest curs este să cunoaști limbajul de programare C, să știi paradigmele de programare și să fi ajuns la nivelul de Programming Abstractions. Desigur, trebuie să cunoști foarte bine și limba engleză, deoarece nu este disponibil într-o altă limbă. Cursul conține atât părți video, cât și lecturi.

Te poți abona gratuit la cursul Developing iOS 8 Apps with Swift pe iTunes U urmând acest link. Pentru a te abona, este necesar să ai descărcat iTunes pe computer sau iTunes U pe iPhone, iPad ori iPod touch.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.