Pe lângă iPhone, Mac și chiar iPad care au înregistrat trimestrul trecut vânzări mari (74,5 milioane de unități – doar iPhone), compania Apple mai are și alte „hobby-uri” care au contribuit într-o oarecare măsură la atingerea profitului de 18 miliarde de dolari în T4 2014. Unul dintre aceste hobby-uri este Apple TV.

Ca de obicei, analistul american al Piper Jaffray, Gene Munster, l-a întrebat pe Tim Cook, în cadrul teleconferinței de prezentare a rezultatelor financiare, care este numărul total de dispozitive Apple TV vândute la această dată. Directorul general al Apple nu a reușit să dea o cifră exactă, însă a declarat că au fost vândute peste 25 de milioane de unități. Mai mult, el a afirmat că trimestrul 4 a fost unul „solid” pentru vânzările de Apple TV, motiv pentru care dispozitivul rămâne un punct de atenție pentru Apple.

Deși totalul de Apple TV-uri vândute de Apple din 2007 și până în prezent nu pare a fi chiar atât de mare, în luna aprilie a anului 2014 Cook afirma că Apple a vândut până la acea dată 20 de milioane de Apple TV-uri. Asta înseamnă că în puțin peste 8 luni, gigantul american a comercializat 5 milioane de astfel de dispozitive. Adică o medie lunară de 625.000 de unități.

Prin comparație, în luna mai a anului 2013, Cook declara că Apple vânduse până la acea dată 13 milioane de Apple TV-uri. Așadar, din mai 2013 până în aprilie 2014, Apple vânduse 7 milioane de dispozitive, ceea ce înseamnă că media lunară era de 636.000 unități.

Chiar dacă nu mai vorbim despre o creștere, vânzările de Apple TV rămân foarte mari în condițiile în care Apple nu a mai lansat un model nou din anul 2012, iar pe piață competiția a venit cu dispozitive ceva mai complexe. Multă lume se așteaptă de câțiva ani încoace ca Apple să lanseze un nou Apple TV, dar, în ciuda promisiunilor făcute de diferiți oficiali ai companiei, nimic nu a apărut nou în gama Apple TV în ultimii aproape 3 ani.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.