Cuvântul „Aer” din compoziția numelul MacBook Air poate fi uneori luat prea în serios de către utilizatori. De fapt, mult prea în serios. Un bun exemplu este un pilot de avion din Africa de Sud care a avut ocazia să testeze – ce-i drept – involuntar, cum se comportă al său laptop la o căzătură de la peste 300 de metri altitudine și cu o viteză peste 200 de km/oră. În timpul unui zbor, cupola carlingii avionului s-a deschis accidental făcând ca o serie de obiecte din avion – printre care MacBook-ul Air, brevetul de pilot și jurnalul de bord – să cadă accidental pe câmp.
Din fericire, pilotul nu a pățit nimic în urma incidentului, dar la câteva zile după a avut o surpriză de zile mari. Laptopul său și celelalte obiecte căzute au fost găsite de un fermier și returnate proprietarului.
Deși nu se aștepta ca MacBook-ul Air să „supraviețuiască” unei astfel de căzături, pilotul a avut surpriza să vadă că al său computer încă mai poate fi folosit. Deși carcasa din aluminiu s-a îndoit vizibil, trackpadul a fost distrus, iar ventilatoarele au fost avariate în urma căzăturii, ecranul laptopului a rămas intact, la fel și alte componente interne, care permit folosirea lui în continuare.
Așadar, după ce a rezistat unei căzături de la 304 metri, MacBook Air poate fi considerat laptopul „Greu de ucis”.