Uber este acum disponibil în România. Iată care sunt tarifele serviciului care va pune mari probleme taximetrelor

0
852

Serviciul de transport al secolului XXI a ajuns în sfârșit și în România. Astăzi, Uber a anunțat extinderea operațiunilor sale și la noi în țară, primul oraș care va beneficia de serviciile Uber fiind Bucureștiul.

Uber este o aplicație pentru dispozitivele iPhone și Android care conectează pasagerii, care au nevoie să ajungă din punctul X în punctul Y, cu șoferii unor autoturisme, care sunt dispuși să ofere contra cost servicii de transport. Practic, Uber este o alternativă modernă a taximetrelor cu care suntem obișnuiți, deoarece oferă o serie de beneficii. Uber listează ca și avantaje ale folosirii serviciului său, printre altele, siguranța și costul redus al curselor. Uber este sigur deoarece toți șoferii sunt aleși individual în urma unui interviu riguros și trebuie să îndeplinească o serie de condiții foarte stricte pentru a transporta persoane sub emblema companiei americane. În ceea ce privește costurile, pe lângă faptul că tarifele calculate de Uber sunt mai mici decât cele practicate de majoritatea firmelor de taxi, utilizatorilor le este permis să împartă costul unei o curse cu mai multe persoane (până la 4). Un alt lucru grozav este că plata se va face doar cu cardul, ceea ce înseamnă că nu va trebui să ai la tine numerar pentru a-i plăti șoferului. Tariful cursei este calculat automat de aplicație la destinație, unde îți vor fi luați din cont banii.

IMG_2187Pentru a utiliza Uber în România, tot ce va trebui să faci este să descarci aplicația Uber de pe App Store România (linkul direct este disponibil mai jos), iar apoi să urmezi pașii de pe ecran pentru a-ți crea un cont. Reține că este absolut necesar să introduci un card de credit (pentru plăți) și un număr de telefon (pentru verificarea contului), pe lângă celelalte informații despre tine (nume, adresă de e-mail, parolă). După crearea contului, vei putea să stabilești adresa de unde dorești să fii luat cu mașina de șoferul Uber (poți inclusiv să fixezi unele locații prestabilite pentru a nu mai introduce de fiecare dată adresa de acasă sau de la serviciu, de exemplu) și destinația. În funcție de acestea, vei putea inclusiv să obții o estimare de tarif pentru cursă. După ce ai stabilit locația de unde vrei să fii luat cu mașina, Uber îți va permite să vezi unde se află pe hartă șoferul găsit de aplicație. Atunci când el va ajunge în locația stabilită, tu vei fi notificat prin SMS de aplicație (de asemenea, vei avea posibilitatea de a lăsa un mesaj șoferului, precum și de a-l apela, dacă este nevoie). După ce ai ajuns la destinație, nu va trebui să faci nimic altceva decât să cobori din mașină – nu trebuie să scoți niciun ban sau să lași bacșiș în condițiile în care Uber va lua din contul tău bancar suma de bani pe care o datorezi după cursă. Chitanța va fi ulterior furnizată prin e-mail.

În cazul în care te întrebi care sunt tarifele Uber din România, atunci trebuie să știi că sunt mai mici decât în cazul multor firme de taxi. Prețul de plecare pentru orice cursă este de 1,39 lei, la care se mai adaugă încă 1,39 de lei pentru fiecare kilometru parcurs. În cazul în care staționezi, atunci Uber te va taxa cu 0,23 bani pe minut. Reține că orice cursă este taxată cu minim 6 lei, aceeași sumă trebuind plătită și în cazul în care ai anulat comanda. Cum momentan în România nu este disponibil decât Uberul low-cost – uberx – (adică Uberul cu mașini obițnuite, ce nu oferă cine știe ce lux), tarifele menționate mai sus vor crește atunci când și alte tipuri de mașini Uber vor fi disponibile (UberTaxi, UberBlack, UberSUV și UberLux).Captură de ecran din 2015.02.25 la 19.11.02

Iar dacă ești din București și vrei să încerci gratuit serviciul, atunci poți să introduci codul UBERBUCHAREST până pe 25 aprilie, pentru a primi 30 de lei cadou. Și tot dacă ești din Capitală s-ar putea să îți dorești niște exemple de tarife, în funcție de destinații. Uber menționează că de la Aeroportul Henri Coandă și până la Piața Universității va trebui să plătești 40 de lei, din Centrul Vechi și până în Drumul Taberei va trebui să plătești 18 lei, în timp ce tariful pentru ruta Calea Floreasca – Gara de Nord va fi de 11 lei.

Captură de ecran din 2015.02.25 la 20.02.24

Cât depre șoferii Uber, trebuie să știi că oricine poate să devină, atât timp cât îndeplinește o serie de condiții foarte clare. La interviul de înscriere (pe care șoferii îl vor da în fața unui reprezentant al Uber România), șoferii trebuie să dovedească, că au cel puțin 21 de ani împliniți, un permis de conducere valid, sunt proprietarii unei mașini cu asigurare validă și că nu au cazier. Acest proces de verificare strict va asigura utilizatorii că vor fi transportați în siguranță (poza și numele șoferului vor fi publice). Pasagerii, după fiecare cursă, vor fi îndemnați să dea o notă de la 1 la 5 șoferului, în funcție de cât de mulțumiți au fost de acesta.Captură de ecran din 2015.02.25 la 20.01.20

Uber este un serviciu pe care merită să îl încercați dacă sunteți din București sau călătoriți în acest oraș. Personal, aștept cu nerăbdare ca Uber să fie disponibil în mult mai multe orașe din țară. De asemenea, aștept și celelalte opțiuni, superioare uberX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.