Fie că mai vrea sau nu să depindă de Samsung, Apple este nevoită să o facă, așa că și viitoarele dispozitive ale sale vor avea componente produse de gigantul sud-coreean. The Korea Times citează surse care susțin că Samsung Electronics a semnat un acord cu Apple și LG pentru a furniza cipurile de memorie avansate DRAM pentru viitoarele dispozitive iPhone 6s, respectiv LG G4.

Acordul despre care se spune că va aduce în conturile celor de la Samsung câteva miliarde de dolari presupune producerea de către sud-coreeni a cel puțin jumătate dintre cipurile de memorie de care Apple are nevoie pentru viitoarea generație de dispozitive iPhone. Durata contractului este de cel puțin un an, iar în această perioadă compania Apple are posibilitatea de a cere celor din Coreea de Sud să crească producția cipurilor.

Înțelegerea dintre Apple și Samsung vine la doar câteva luni după ce compania sud-coreeană a început producția în masă a cipurilor de memorie LPDDR4 de 8GB pe 20 de nanometri, care ar trebui să ofere o densitate și performanță dublă față de predecesoarele cipuri LPDDR3 de 4GB, folosite și la terminalele iPhone 6.

Înainte să ajungă pe iPhone, noile cipuri vor ajunge pe viitorul LG G4, despre care se spune că va fi lansat în primăvară. Ca de obicei, iPhone 6s urmează să fie lansat în luna septembrie Samsung fiind responsabilă nu doar de cipurile de memorie, ci și de system-on-a-chip-urile Apple A9.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.