Asociația economică emitentă de cărți de credit și debit, Visa, a anunțat marți că va lansa procesul de tokenizare în Europa. Vorbim despre o tehnologie esențială pentru plățile de tip contactless, indiferent care este tipul acestora. Serviciul de tokenizare al Visa va fi disponibil pentru instituțiile financiare începând cu mijlocul lunii aprilie și va pava un drum care ar putea-o determina pe Apple să extindă disponibilitatea Apple Pay și la țările din Europa.

[pull_quote_center]Este un moment foarte important în industria plăților. Credem că 2015 va fi anul în care plățile pentru mobil vor ajunge în mâinile consumatorilor din Europa.[/pull_quote_center]

Visa, MasterCard și American Express sunt printre primele asociații economice care au lansat tokenizare în Statele Unite ale Americii, înaintea lansării din octombrie a Apple Pay. Această tehnologie a simbolurilor înlocuiește informația de pe cardul tău de credit cu o serie aleatorie de numere, în timpul procesului de autorizare a plății, cu scopul de a securiza datele contului tău în momentul în care faci o plată de pe un telefon mobil, de exemplu.

Apple Pay este construit pe baza acestei tehnologii, iar fără ea compania Apple nu ar fi putut să se extindă într-un domeniu atât de important, care necesită măsuri de securitate foarte avansate. Serviciul de plăți pentru mobil lansat de către Apple este momentan disponibil doar în Statele Unite ale Americii, însă până acum au apărut suficiente indicii care să ne confirme că el va ajunge și în Europa. Iar dacă va ajunge anul acesta în Europa, rămâne să vedem care sunt acele țări în care va fi inițial disponibil, România fiind foarte puțin probabil să se numere printre ele.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.