Problema GMT a aplicației Calendar dispare din iOS 8 pentru utilizatorii Google

0
144

Încă de la lansarea iOS 8 au apărut sesizări din partea utilizatorilor de iPhone și iPad privind o eroare legată de aplicația Calendar. Nimeni nu a luat până acum serios în seamă plângerile utilizatorilor, dar apariția în presă a informațiilor privind existența ei au determinat-o pe Apple, și nu numai, să găsească soluții.

gmt-bugAstfel, în ultimele zile un număr mare de utilizatori au început să raporteze faptul că evenimentele din calendar sunt sincronizate în fusul orar corect în iOS 8.1.3. La rândul lor, aceia care nu au făcut nicio actualizare software, deci au instalată în continuare o versiune mai veche a iOS 8 pe iPhone sau iPad, au observat că eroarea GMT a dispărut. Interesant este însă faptul că problema a dispărut doar în cazul utilizatorilor care folosesc Calendarul Google în aplicația preinstalată din iOS. Ori dacă vom corobora această informație cu faptul că problema nu este înlăturată doar în iOS 8.1.3, ci și în versiunile mai vechi ale iOS 8, vom vedea că eroarea a fost îndepărtată mai degrabă de Google decât de Apple.

Lansarea iOS 8 din luna septembrie a adus cu ea un număr mare de plângeri din partea utilizatorilor. Un subiect deschis pe forumul de discuții al Apple a strâns până acum peste 300.000 de vizualizări și 800 de comentarii în legătură cu problema calendarului pe care utilizatorii o numesc „eroarea GMT”. Pe scurt, această eroare cauzează afișarea articolelor din calendar la un fus orar greșit, indiferent de locul în care se află utilizatorul sau de ora afișată pe dispozitivele cu iOS. Mai mult, eroarea nu afectează calendarul implicit din iOS și sincronizat cu iCloud, ci doar pe acelea care sunt sincronizate de la alte servicii, cum ar fi Google.

Cum iOS 8.1.3 nu înlătură nicio eroare legată de Calendar, utilizatorii care folosesc Microsoft Exchange sau un alt serviciu, ar putea întâmpina în continuare problemele legate de sincronizarea evenimentelor.

La rândul ei, compania Apple pare că a auzit de existența erorii legate de aplicația Calendar, notând în lista cu noutăți a iOS 8.2 beta 5 că o înlătură. Utilizatorii care au instalat până acum iOS 8.2 beta 5 au sesizat că problema nu mai apare.

Așadar, dacă întâmpini problema legată de sincronizarea evenimentelor din Calendar, atunci ar trebui să aștepți până la lansarea versiunii finale a iOS 8.2. Aceasta urmează să aibă loc în luna martie, potrivit unei informații recente.

- Reclamă -