Soluția la o problemă importantă legată de ecranele din safir a fost găsită. Apple ar putea lua din nou în calcul implementarea lor în iPhone

0
87
Sursa MKBHD

Înaintea lansării iPhone 6 și a iPhone 6 Plus apăruseră pe Internet un număr impresionant de zvonuri potrivit cărora cea mai importantă caracteristică a celor două dispozitive va fi ecranul de safir. Cu câteva săptămâni înaintea lansării terminalelor însă zvonurile acestea începeau să fie contrazise de altele potrivit cărora partenerii Apple nu au cum să producă suficiente astfel de ecrane pentru a satisface cererea mare a dispozitivelor. Acestea din urmă s-au adeverit, din păcate, așa că în cazul iPhone 6 și a iPhone 6 Plus Apple a optat pentru ecrane Gorilla Glass întărite cu ioni de potasiu.

Zvonurile legate de implementarea unor ecrane de safir în iPhone erau întărite mai ales de parteneriatul încheiat între Apple și producătorul de safir GT Advanced. Din păcate, relațiile dintre Apple și partenerul său au cam scârțâit în ultimele luni, așa că acesta din urmă a fost nevoit să își ceară insolvența. Motivul pentru care Apple a abandonat compania din Arizona a fost incapacitatea de a produce ecrane de safir care să și întrunească doar standardele de calitate și să poată fi produse suficient de repede, în cantități foarte mari.

Legat de standardele de calitate, revista TIME amintea anul trecut că, safirul, în forma actuală, are câteva proprietăți care nu îl fac la fel de bun precum sticla. Printre acestea se numără faptul că este mai gros și mai greu, este mai scump, nu transmite la fel de multă energie și are o durabilitate mai mică în condiții de utilizare zilnică și destul de intensă. Mai mult, safirul reflectă lumina de două ori mai mult decât sticla tradițională, făcând astfel dificil de urmărit ecranele pe lumină puternică.

Problema reflectării luminii ar putea aparține în curând trecutului, deoarece DisplayMate a confirmat recent că o tehnologie testată de ei în laborator pe ecranele de safir ar putea reprezenta un progres important în privința ecranelor telefoanelor inteligente. Compania care se ocupă cu calibrarea și evaluarea ecranelor a descoperit că safirul îmbunătățit gata de a fi produs are un avataj atât față de safirul tradițional, cât și față de sticlă potrivit celor mai recente teste. Tehnologia descoperită de ei nu are de a face cu peliculele anti-reflectorizante care ar putea afecta unele proprietăți ale safirului și reușește să facă acest tip de ecrane mai puțin reflectorizant chiar și decât sticla, precum și mai bun în condiții de lumină foarte puternică.

Cum costurile de producție ale safirului scad în continuu, cei de la DisplayMate prezic că, ținând cont și de inovațiile făcute în procesul de producție al acestui tip de corindon, safirul va fi folosit de tot mai mulți producători pentru protejarea ecranelor dispozitivelor inteligente.

Înlocuirea diferitor componente din sticlă ale iPhone cu safir – cum ar fi butonul principal sau lentilele camerei – precum și implementarea unor ecrane de safir pe modelele superioare ca și preț de Apple Watch ne arată că gigantul din Cupertino este interesat de această componentă. Astfel, s-ar putea ca viitoarele modele de iPhone să aibă ecrane de safir.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.