O mașină misterioasă a companiei Apple a fost surprinsă pe străzile Californiei. Sugerează implementarea unei funcționalități similare Street View în aplicația Hărți

0
99

Compania Apple ar putea pregăti o funcționalitate importantă pentru aplicația Hărți de pe iOS și OS X. Mai multe persoane au observat circulând zilele trecute pe străzile unui oraș din statul american California o dubiță misterioasă care, potrivit afiliatului CBS, KPIX 5, aparține companiei Apple. Iar această dubiță Dodge Caravan nu este „misterioasă” pentru că totul de la jante, caroserie și până la geamuri este negru, ci pentru multiplele camere pe care le are montate pe caroserie.

Unul dintre motivele posibile pentru care mașina pozată de blogul Claycord din Bay Area ar avea acest sistem de camere montat pe caroserie ar fi pentru a înregistra simultan numeroase poze care să fie folosite la un proiect legat de cartografiere. Sistemul de camere folosit pe această dubiță este foarte similar celui folosit și de Google sau Microsoft pentru mașinile care înregistrează imaginile Street View, respectiv Bing StreetSide. Coroborând acest fapt cu cine este proprietarul autoturismului vom observa că există șanse ridicate ca Apple să implementeze în curând în aplicația Hărți de pe iOS și OS X o funcționalitate similară celor implementate de Google și Microsoft în propriile aplicații Hărți.van3

Ceea ce este aparent diferit între mașina celor de la Apple și cele folosite de Google, spre exemplu, este că mașinile gigantului din Mountain View folosesc pentru Street View un număr de 15 camere cu rezoluția de 5 megapixeli fiecare pentru a înregistra imaginile ce sunt ulterior îmbinate astfel încât să fie reproduse diferite străzi și locații. Mașinile Apple, în schimb, folosesc doar 12 camere a căror rezoluție nu este, desigur, cunoscută momentan.

Cei care au distribuit imaginile au observat și că această mașină este foarte similară unui Dodge Caravan care se conduce singur și care a fost filmat în luna septembrie a anului trecut pe străzile din New York (vezi videoul de mai sus). Întrebat în legătură cu aceste imagini, un analist american a declarat că acele camere de pe mașina surprinsă acum sunt folosite mai degrabă pentru testarea unui sistem de conducere autonomă și nu pentru un sistem de cartografiere. El își bazeză însă afirmația doar pe faptul că sunt „prea multe camere” montate pe mașină.

Un lucru esențial care trebuie notat în legătură cu aceste mașini este că Apple nu face parte dintre acele șase companii care au primit permisiunea de a testa mașini fără șofer pe drumurile din SUA. Mai mult, ce logică ar avea ca Apple să testeze mașini care se conduc singure pentru compania Doge?

Așadar, apariția imaginilor cu acest autoturism ne sugerează că Apple testează în prezent implementarea unei funcții similare Street View în aplicația Hărți din iOS și OS X, iar noi am putea să o vedem în viitoarele actualizări majore aduse sistemelor de operare (puțin probabil în iOS 9 sau OS X 10.11).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.